Els nens i nenes podran veure els Reis d'Orient a tres escoles del Masnou

Última revisió 07-01-2021 09:05
31/12/2020

El PROCICAT obliga Ses Majestats a suspendre la ruta que preveien fer per tots els carrers perquè els infants els saludessin des de casa seva

L’1 de gener s’obren les inscripcions a la plataforma Queda’t per controlar l’aforament a l’hora de veure els Reis

El PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) ha emès una ordre que, a instàncies donades des del Departament d’Interior ahir, 30 de desembre, obliga els Reis d’Orient a modificar la seva visita al Masnou. Finalment, no podran recórrer tots els carrers del municipi per tal que els nens i nenes els saludin des dels balcons o finestres, tal com havien previst i havia anunciat la patge reial a través d’un vídeo publicat al canal Youtube de l’Ajuntament, perquè només es permeten activitats estàtiques.

Amb tot, han organitzat un pla alternatiu per poder saludar els infants durant la tarda del 5 de gener. Els nens i nenes que ho desitgin podran veure’ls als patis de tres escoles del municipi: Ferrer i Guàrdia, Marinada i Rosa Sensat.

Per poder accedir als patis és imprescindible que s’hi inscriguin prèviament, a partir de l’1 de gener de 2021, a través de la plataforma Queda’t, perquè s’establiran torns amb aforaments màxims. Només es permeten un màxim de dues persones adultes com a acompanyant de cada nen o nena. El primer torn serà a les 16.30 h. El darrer, a les 20.30 h. Entremig se succeiran la resta de torns. Es demana que cada infant s’inscrigui a l’escola més pròxima al seu domicili. Des de la Casa de Cultura (passeig de Prat de la Riba, 16) es donarà suport a les persones que no disposen de mitjans telemàtics per realitzar la inscripció.

Tothom ha de complir les mesures preventives, com dur mascareta ben col·locada, mantenir la distància física amb la resta de persones i reduir al màxim la interacció social. És per aquest motiu que els nens i nenes podran veure als Reis d’Orient, però no podran acostar-s’hi.

A les 16 h del mateix dia 5 de gener es retransmetrà l’arribada dels Reis d’Orient al Masnou, a través del canal Youtube de l’Ajuntament. El vídeo quedarà penjat en aquest canal perquè tots els nens i nenes el puguin veure en diferit. Es recorda, a més, que a partir del dissabte 2 de gener, els infants poden fer arribar als Reis d’Orient les seves cartes mitjançant les bústies especials que podran trobar en diversos indrets del municipi.

Ses Majestats els Reis d’Orient agraeixen als nens i nenes del Masnou i a les seves famílies els esforços i renúncies que han fet durant tot aquest any per evitar riscos davant la COVID-19 i protegir les persones més vulnerables. També manifesten el seu desig de poder tornar a celebrar una gran cavalcada al Masnou el gener del 2022.

Els nens i nenes podran veure els Reis d'Orient a tres escoles del Masnou (amb inscripció prèvia).
Els nens i nenes podran veure els Reis d'Orient a tres escoles del Masnou (amb inscripció prèvia).