Enllestida la nova instal·lació fotovoltaica a la coberta de l'Edifici Centre

Última revisió 18-11-2022 09:59
17/11/2022

S’hi han col·locat 183 panells per a l'autoconsum de l'equipament i per injectar l'excedent d'electricitat a la xarxa

La coberta de l’Edifici Centre ja acull una instal·lació de generació d’electricitat fotovoltaica formada per 183 plaques de 455 Wp de potència cadascuna, que suposen un total de 83.265 Wp. L'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, Cristina Ramos, han visitat la instal·lació aquesta setmana.

En aquests moments, s’estan ultimant les adaptacions a la instal·lació elèctrica interna de l’edifici per tal que es pugui proveir de l’electricitat fotovoltaica que es genera a la coberta, és a dir, per al seu autoconsum. En paral·lel, s’estan completant els tràmits que permetran injectar l’excedent d’energia a la xarxa general d’electricitat. L’Ajuntament ha destinat 93.775 euros (IVA inclòs) a aquesta inversió, adjudicada a l’empresa Visió Solar SL. Una part dels diners, 35.680 euros, provenen d’una subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya. L’Edifici Centre consumeix l’electricitat que requereix tota l’activitat que acull. I és que allotja el Mercat Municipal, la Biblioteca Joan Coromines, el Centre de Formació de Persones Adultes i el Museu Municipal de Nàutica, entre altres dependències municipals i comercials, a més a més de l’oficina de Correus i el Jutjat de Pau.

Les plaques fotovoltaiques que ja coronen l’edifici són una peça clau en el projecte global de l’Ajuntament per aprofitar els equipaments municipals com a plataformes per generar electricitat a partir de l’energia solar i per crear una comunitat energètica local, amb l’objectiu de fomentar l’autoconsum compartit entre les empreses i les persones que s’hi adhereixin. Per tal de potenciar la generació d’electricitat fotovoltaica, en breu s’instal·laran més plaques a les cobertes del Complex Esportiu. També es preveu fer-ho a Ca n’Humet, les escoles Ocata i Ferrer i Guàrdia i sobre un dels dipòsits d’aigua de la vila.