Esclat d'activitats culturals i lúdiques amb l'arribada de la primavera

Última revisió 28-03-2023 12:41
27/03/2023

Una plantada d’arbres, un concert de l’EMUMM i una festa veïnal, entre les activitats que s’han organitzat aquest cap de setmana al Masnou

Prop d’una cinquantena de persones van acudir el dissabte al matí al parc de Vallmora per donar un cop de mà a la plantada d’arbres que organitzada per l’Ajuntament. En concret, s’hi van plantar 17 exemplars de Koelreuteria, una espècie també coneguda com a sapinde, a prop d’on es troba la tarima de fusta del parc. Són uns arbres caducifolis adaptats al clima mediterrani. Les persones que van col·laborar-hi, moltes  en família, també van poder escoltar una breu xerrada sobre la importància dels arbres i com fer que arrelin. De fet, van rebre uns plançons d’alzines perquè els plantin en indrets adequats.

El mateix dissabte al matí, un bon grup de persones van fer una passejada guiada pel Masnou Alt. Titulada “(Re)volta, descobrint el Masnou Alt més combatiu”, la ruta feia conèixer les arrels i la història del barri, visitava els llocs més emblemàtics d’aquesta zona del Masnou creada els anys cinquanta i seixanta del segle XX, amb la construcció de blocs i edificis que es van fer per acollir les persones que provenien, majoritàriament, de diverses zones de l’Estat espanyol. Amb la passejada, es van recordar també les mobilitzacions veïnals per dotar de serveis aquella nova zona del Masnou i fer possible l’evolució que ha viscut, des de la mena de gueto per a persones nouvingudes que va ser fins a la integració del barri com un més dels que formen el Masnou.

Precisament, l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt va organitzar l’endemà, el diumenge, la Festa de la Primavera. Desenes de persones van gaudir, durant tot el dia, de tota mena d’activitats, com actuacions de country i dels Salerosos, a més a més d’un dinar popular amb una paella gegant. També va haver-hi parades d’artesania i sobre iniciatives solidàries, així com tallers infantils. Tot plegat, amb la col·laboració d’altres entitats del municipi.

Tornant al dissabte, val la pena destacar el Concert de Primavera que va oferir l’Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM) al migdia. Va servir perquè l’alumnat del centre compartís amb el públic un repertori ben variat, amb diferents gèneres i tradicions musicals. També el dissabte, un bon nombre de famílies i infants van celebrar el 13è aniversari de l’Escola Bressol Municipal La Barqueta. Es va omplir de gent, també d’antics alumnes, ja que va servir per fer la festa que es va haver d’ajornar el 2020, quan el centre va fer deu anys. Van gaudir d’un bon esmorzar, tabalers, circ i moltes altres activitats.

Val a dir que el cap de setmana masnoví va començar amb un altre concert, de música tradicional xinesa, que va interpretar l’artista Yu Ping Chen amb uns instruments ancestrals, el yangqin i el santur. Va ser tot un descobriment per al públic que va acudir divendres al vespre a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre per gaudir d’aquest concert organitzat per l’Associació UNESCO del Masnou. El cap de setmana es va completar diumenge al matí amb la visita guiada “El cementiri del Masnou, un museu a l’aire lliure”. Un cop més, les 25 persones que van apuntar-s’hi van exhaurir les places disponibles amb anterioritat. És una de les activitats que organitza periòdicament el Museu Municipal de Nàutica i que formen part de la programació 2023 de “Descobreix el Masnou”, una iniciativa que dona a conèixer el patrimoni artístic, històric i monumental del municipi.

Concert de Primavera de l'EMUMM 2023