Èxit rotund de la 22a Fira Comercial i Gastronòmica

Última revisió 09-05-2023 12:44
08/05/2023

Més parades, més públic i la sensació compartida que s’han millorat els resultats de la ja reeixida edició de l’any passat

Fira Comercial i Gastronòmica 2023

La Fira Comercial i Gastronòmica navega a velocitat de creuer, acumulant forces i velocitat amb cada nova edició. Aquesta és la sensació que es desprèn després de la 22a edició, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. És el segon any que s’instal·la en aquesta ubicació. També s’ha repetit l’estètica i la temàtica marinera. Per això la fira es distribuïa, de nou, com si fos un vaixell. L’espai gastronòmic, a la proa. El comercial, a la popa. Entremig, la coberta amb els jocs i les activitats infantils. En total, sumant tots els espais, s’hi han instal·lat més parades que en l’edició anterior i s’ha percebut més afluència de públic.

Si la de l’any passat ja es va considerar reeixida —perquè va atreure una multitud de persones i va suposar el retorn d’un esdeveniment suspès durant dos anys per la pandèmia—, la d’aquest ha aconseguit superar-la. Així es desprèn dels primers balanços fets per l’organització, a falta de completar recomptes, com el nombre de menús servits a l’Espai Gastronòmic. Sí que es pot avançar una dada: molts dels restauradors van esgotar el dissabte el gènere que havien previst per a tot el cap de setmana. Encara en l’apartat del bon menjar, cal assenyalar que també es van exhaurir els tiquets de l’Enotast “Tasta la terra de la pansa blanca al Masnou”. Va tenir lloc el dissabte al migdia, dins la Fira, i va fer gaudir els i les participants d’una degustació de productes locals (anxoves de L’Anxoveta i brandada de bacallà de la Bacallaneria Natàlia) maridats amb els vins Foranell Coriolis, de Quim Batlle, i Escumós Brut Nature, de Masia Can Roda. Tot plegat, dirigit per Dani Garcia, sommelier de la Ruta del Vi DO Alella, que va fer possible que els comensals gaudissin al màxim de l’experiència. 

D'entre les parades de l'Espai Comercial, n'hi havia una de força especial, instal·lada dissabte per la cooperativa Green Fair, formada per alumnes de 5è de primària de l'Escola Ocata en el marc del  programa CuEmE. Oferien productes artesanals fets amb llana ecològica feltrada, sabons recoberts amb llana ecològica amb efecte exfoliant, estoretes 100% ecològiques i sostenibles, fetes a mà, així com cossiols, un petit recipient de llana i boletes de llana aromàtiques. La parada de la cooperativa va atreure una gran nombre de persones interessades en aquests productes artesanals, ecològics i amb dissenys únics en els estampats. 

També ha estat tot un èxit l’àrea d’activitats infantils. Hi havia una novetat: l’espai Montessori, perquè la canalla més menuda pogués passar-hi una bona estona. A més a més, hi havia tallers d’artesania, atraccions sostenibles, una zona de tipis i contes...  L’altre gran reclam de la fira han estat les actuacions musicals que s’han succeït durant tot el cap de setmana, a càrrec de Natxo Tarrés & The Wireless, Jordi Sans i Joni Witzi Trio, Versiones Originales, la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM), DJ Fer, La Tresca i la Verdesca, Els Atrapasomnis, Els Farsants i la Banda del Pi Petit.

Un aspecte poc visible però molt rellevant ha estat el reforç que s’ha fet enguany per millorar la gestió dels residus que es generen en un esdeveniment multitudinari com aquest. Per aquest motiu, s’ha comptat amb una educadora ambiental per impulsar la correcta separació dels residus, tant entre el públic com entre els expositors. També s’ha comptat enguany amb la col·laboració de la Fundació Maresme per a la correcta recollida d’oli vegetal de cuina. Pel que fa a la neteja, també s’ha avançat la primera escombrada, tot just en tancar-se la fira, diumenge al vespre. Serà demà dimarts, però, quan es farà la neteja a fons de tota la plaça, un cop retirats totes els elements que s’hi van instal·lar.

La Fira Comercial i Gastronòmica és una iniciativa que organitza l’Ajuntament del Masnou amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya (programa Temps per Cures). Hi col·laboren Nou Masnou, Port Masnou, Bonpreu, El Masnou Comerç, 4 Colors, Red Ness, SUMEM SL i el Mercat Municipal del Masnou. L’Ajuntament agraeix totes les persones que han treballat de valent per fer possible aquesta edició i que hagi estat tot un èxit, tant per la quantitat de públic que ha atret com pel bon desenvolupament de totes les activitats.

Un lleó vergonyós

'El lleó vergonyós'. El Pot Petit

En paral·lel a la Fira Comercial i Gastronòmica, dissabte hi va haver una altra activitat que també va ser tot un èxit per la quantitat de públic que va atreure. Es tracta de Les aventures del lleó vergonyós, del Pot Petit. De fet, el que va quedar petit va ser l’aforament de l’Espai Escènic Iago Pericot, que es va omplir de famílies que van xalar de valent amb el lleó vergonyós i els seus amics: el tigre, el cavall, l’hipopòtam i el gall, entre d’altres. Junts, i amb les cançons interpretades per dos titellaires (Mercè Munné i Ovidi Llorente) i pel multiinstrumentista Sergi Carbonell, van convidar tothom a compartir les aventures i les emocions viscudes pel lleó i els seus amics.

Però la programació d’activitats d’aquest cap de setmana per als infants no s’acabava aquí. I és que el dissabte al matí es va organitzar una nova edició d'“El Masnou concilia”, un espai d’acollida i canguratge per a infants de 4 a 12 anys amb activitats dinamitzades. Aquest programa està pensat perquè les mares i els pares gaudeixin de temps lliure mentre els seus fills i filles juguen i aprenen.