Festa multitudinària a l'N-II, tallada per celebrar la Setmana de la Mobilitat

Última revisió 21-09-2021 10:23
20/09/2021

Aquest dimecres, 22 de setembre, el bus urbà serà gratuït i es bonificarà l’estada de vehicles a l’aparcament del port a qui utilitzi el tren

Una multitud de masnovins i masnovines han participat aquest diumenge en la jornada lúdica i festiva que ha tingut lloc a l’N-II com a acte central al Masnou de la Setmana Europea de la Mobilitat. Així, la via, tallada al trànsit de vehicles entre les 10 i les 14 h, es va buidar de cotxes per omplir-se de jocs infantils, bicicletes, esport, balls, exhibicions de cultura popular i altres reclams.

Van ser moltes les famílies que van conquerir l’asfalt per gaudir d’un diumenge radiant i, alhora, reivindicar més espai per a les persones i una mobilitat més sostenible i saludable. Aquesta festa ha estat possible gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’entitats del Masnou. N’hi havia d’àmbits heterogenis, des d’associacions de famílies d’alumnes fins a clubs esportius, passant per entitats culturals, veïnals i de caràcter social. Mentre al carrer s’hi feia tota aquesta activitat, a l’Espai Casinet s’hi projectava el vídeo que explica els canvis urbanístics i en la mobilitat que vol endegar l’Ajuntament arran de l’alliberament de peatges a l’autopista C-32. La jornada va servir també per instal·lar el Punt Lila, un estand informatiu sobre els recursos que es posen a l’abast de la ciutadania per fer efectius els drets de les dones i de les persones LGBTI i combatre el masclisme i les seves violències.

Dia del Transport Públic

El proper dimecres, 22 de setembre, tancarà la Setmana de la Mobilitat la celebració del Dia del Transport Públic. Durant aquesta jornada, l’autobús urbà (línia C19) serà gratuït. A més, l’Ajuntament també subvencionarà l’estada de vehicles a l’aparcament del port, sempre que els conductors i conductores els hi estacionin per agafar el tren. Per tenir dret a la bonificació, caldrà que presentin el bitllet o l’abonament de tren utilitzat aquell mateix dia a l’entrada de l’aparcament més propera a la carretera d’Alella. Allà se’ls bescanviarà el tiquet per un de sortida gratuïta. La Setmana de la Mobilitat es va endegar al Masnou dijous passat, quan va tenir lloc l’acte que va organitzar l’Ajuntament per presentar l’avantprojecte de reurbanització amb el qual es vol transformar el Camí Ral perquè deixi de ser una carretera d’alta capacitat (N-II) i convertir-la en un passeig enjardinat i amable per a les persones, les bicicletes i l’activitat comercial.

Debats oberts a tothom

L’Ajuntament convoca una sèrie de sessions de debat obertes a tothom per tal de fomentar el debat públic entorn a la transformació de l’N-II. De fet, en l’acte de presentació esmentat, l’alcalde va anunciar que es farien trobades amb la ciutadania en diversos barris. Són les següents.  

  • 27 de setembre, a les 19 h, a Can Malet.
  • 5 d’octubre, a les 19.30 h, a La Barqueta.
  • 6 d’octubre, a les 19.30 h, a Els Vienesos.
  • 19 d’octubre, a les 19 h, a la Casa del Marquès.

Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament, enviant un correu electrònic a mobilitat@elmasnou.cat. Les places són limitades.