Finalitza la Festa Major adaptada a la pandèmia

Última revisió 30-06-2021 12:27
30/06/2021

Àlbum de fotografies de Festa Major

Vídeo del pregó de Festa Major

Entre el 25 i el 29 de juny el Masnou ha tancat uns dies intensos de Festa Major on més d’una d'una vintena d'actes hi ha tingut cabuda. L’Ajuntament vol donar les gràcies a tothom qui l’ha feta possible i a tothom qui ha participat en aquesta celebració diferent, adaptada a la pandèmia de la Covid-19 i que no ha tingut cap incident remarcable.

Gairebé la totalitat dels actes han requerit inscripció prèvia, per controlar-ne l’aforament, garantir una mínima distància interpersonal de seguretat i evitar aglomeracions. Precisament per evitar aglomeracions a la platja, el castell de focs es va fer per primera vegada al parc de Vallmora, una decisió que va ser molt meditada per part del consistori i criticada i alabada a parts iguals per part del públic. No perdre un dels actes més emblemàtics de la Festa Major del Masnou i garantir la màxima seguretat de l’acte van ser els motius principals d’aquest canvi d’ubicació.

Tot i les dificultats a l’hora de celebrar esdeveniments en aquest context de pandèmia, el pregó va encetar la Festa Major per tornar a portar la màgia de les tres nimfes a la celebració que un any més ha tingut la terra, el mar i el foc com a eix conductor. A partir de la inauguració oficial, han estat diverses les propostes lúdiques, culturals i esportives.

La música va sonar fort durant aquests dies de gresca amb actuacions de formacions de diferents estils. Tant les edicions de La Salada, la nit de formacions musicals de joves locals, com La Saladeta, la tarda musical dedicada al públic infantil, van complir les expectatives.

La Festa Major 2021 també va comptar amb propostes innovadores. Tant la primera edició de la Fira Comercial dedicada al teixit local, com de la mostra gastronòmica Escuracassoles (de la qual en podreu gaudir fins al 4 de juliol), han obtingut molt bona resposta per part del públic.

Les característiques cercaviles o els correfocs no van tenir cabuda en aquesta festa major en pandèmia. Per aquest motiu, la trobada de gegants, que va exhaurir entrades, es va realitzar en un recinte perimetrat (el parc del Llac) i els correfocs es van substituir per petits espectacles pirotècnics. També van exhaurir entrades la subhasta cantada de peix, les tres actuacions de la Fira Comercial, els concerts de la Coral Xabec i de Borinquen, l'espectacle Yerma i la inauguració de la plaça de la Igualtat, ubicada al davant de l’edifici de Roger de Flor, 23. La inauguració d’aquest espai que reafirma el compromís del poble amb els drets i les llibertats va coincidir amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull i la cloenda d’una programació realitzada durant el mes de juny amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere.

Els masnovines i masnovines han demostrat, una vegada més que, malgrat la pandèmia, tenien ganes de sortir al carrer i gaudir al màxim del programa de festes que, fruit de les recomanacions del Procicat, es va haver d’ adaptar a unes circumstàncies canviants fins al darrer minut. Després de finalitzar una programació readaptada a la nova realitat, el Masnou acomiada la Festa Major 2021 amb el desig de recuperar-la plenament l’any vinent. Properament, es publicarà el vídeo resum dels dies de festa d’enguany.

Properes activitats

Al juliol, el dia 3, tindrà lloc el torneig infantil d’escacs organitzat pel Club d’Escacs el Masnou i, també, una activitat infantil lúdica de joc lliure en què l’aigua serà la protagonista, a càrrec de Lleureka. Si us agrada pintar, Òmnium Alella, el Masnou i Teià organitza un concurs de pintura ràpida. El dia 4, el port esportiu s’omplirà de nedadors i nedadores per participar en la 27a Travessa al Port del Masnou del Club Natació El Masnou. També, el Club d’Escacs el Masnou ha programat el Torneig de Partides Ràpides d’Escacs i l’associació La Teatral ha programat dos tallers per gaudir de la música en família. Podeu veure’n més detalls aquí.