Itinerari guiat per encetar l'Any Rosa Sensat al Masnou

Última revisió 19-06-2023 10:10
16/06/2023

La ruta, que es farà l'1 de juliol, indagarà en la trajectòria de la gran pedagoga masnovina, que avui, 16 juny, faria 150 anys

Avui, 16 de juny, és el 150è aniversari del naixement de la masnovina Rosa Sensat i Vila, mestra pionera de la renovació pedagògica i promotora de l’educació pública i de qualitat per a tothom, especialment de nenes i dones.

Al Masnou, el seu poble natal, el primer acte per celebrar l’Any Rosa Sensat es durà a terme l’1 de juliol, en plena Festa Major de Sant Pere. Es tracta de l’itinerari guiat “L’ensenyament al Masnou: Rosa Sensat, una mestra d’avantguarda”. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer en línia, mitjançant el formulari del programa Descobrim el Masnou, o a través de l’Oficina de Turisme del Masnou 93 557 18 34 / turisme@elmasnou.cat).

Les persones que hi participin repassaran la història de l’ensenyament al Masnou i coneixeran la trajectòria vital i professional de la mestra que va renovar la pedagogia i va reivindicar l’escola pública i de qualitat per a tothom. Qui no pugui anar a l’itinerari previst l’1 de juliol tindrà tres oportunitats més per fer-lo: el 16 de setembre, el 21 d’octubre i el 16 de desembre d’enguany. Tots començaran a les onze del matí.

A més a més, l’Ajuntament del Masnou preveu organitzar altres activitats i iniciatives durant l’Any Rosa Rosat que s’anunciaran properament. L’objectiu és recordar la mestra i pedagoga i reivindicar la seva tasca, la seva obra i la seva lluita, sempre compromesa amb l’escola pública, de qualitat i universal, i amb la formació constant dels i les professionals de l’educació. De fet, la llavor que va plantar aquesta mestra masnovina continua donant fruits a través l’Associació de Mestres Rosa Sensat. L’entitat presentarà aquesta mateixa tarda, a Barcelona, les activitats que durà a terme durant l’Any Rosa Sensat. A l’acte, que acollirà una taula rodona sobre l’actualitat del pensament de Rosa Sensat, s’hi preveu la participació de la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó.