Ja es pot demanar la nova edició de la T-ElMasnou

Última revisió 20-02-2024 09:45
19/02/2024

Permet fer viatges il·limitats amb l’autobús urbà entre l’1 de març del 2024 i el 15 de gener del 2025, fent un únic pagament de 24 euros

Les persones que utilitzen habitualment l’autobús urbà del Masnou poden sol·licitar, a partir de demà, 20 de febrer, la nova edició de la targeta T-ElMasnou. Amb un cost de 24 euros, dona dret a fer viatges il·limitats amb l’autobús urbà entre l’1 de març del 2024 i el 15 de gener del 2025. Precisament, el 29 de febrer és l’últim dia de vigència de l’edició anterior de la T-ElMasnou, que va començar a funcionar el setembre del 2022. Durant aquest temps, s’ha consolidat com un abonament utilitzat, aproximadament, pel 20% dels usuaris i usuàries de l’autobús urbà.

Què cal fer per obtenir-la?

Cal adreçar-se presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), sense necessitat de demanar cita prèvia. La T-ElMasnou es lliurarà en el mateix moment, un cop fet el pagament de 24 euros, a la mateixa OAC, amb targeta bancària.

La persona interessada s’ha d’identificar amb el DNI o anàleg, ja que és un títol de transport propi, personal i intransferible, que només es lliura a les persones majors de 16 anys empadronades al Masnou. Es poden consultar més detalls sobre la T-ElMasnou i el tràmit per obtenir-la clicant aquí.

La T-ElMasnou només es pot fer servir a l’autobús urbà del municipi (línia C19). Com que no és un títol del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM), no és vàlid en cap altra línia d’autobús ni ferroviària.

Bonificació alternativa

Per les seves característiques, la T-ElMasnou és avantatjosa per a les persones que es desplacen habitualment amb l’autobús urbà, tot i que no serveix per a cap altra línia de transport públic.  

En canvi, pot resultar més avantatjosa una altra alternativa per a les persones que només agafen l’autobús urbà de manera excepcional, menys de 24 cops a l’any, i que són majors de 65 anys, estan jubilades o tenen un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Aquests col·lectius poden sol·licitar el carnet personal que dona dret a reduccions sobre el preu del bitllet senzill de l’autobús urbà. Presentant aquest document en el moment d’agafar l’autobús, poden adquirir el bitllet senzill pagant 1 euro en lloc dels 2,55 euros que costa sense bonificació. Les persones que vulguin obtenir aquest carnet, també l’han de sol·licitar presencialment a l’OAC. Han de presentar-hi el DNI i una fotografia de carnet actualitzada. A més, les que tinguin menys de 65 anys, han de justificar documentalment els altres supòsits que donen dret a la bonificació, ja sigui el grau de discapacitat o la resolució de jubilació o prejubilació.

Bus urbà del Masnou, línia C19
Bus urbà del Masnou, línia C19
Autor: Domènec Cano Senties