Jaume Oliveras és reelegit alcalde del Masnou

Última revisió 17-06-2019 08:12
15/06/2019

L’Ajuntament del Masnou ha quedat constituït aquest dissabte, 15 de juny, en una sessió plenària en la qual Jaume Oliveras ha tornat a ser nomenat alcalde del municipi. L’acte s’ha iniciat a les 12 h i el cap de llista d’ERC-AM ha aconseguit la majoria absoluta amb els vots de la seva formació i de JxCAT-JUNTS. Els regidors i regidores de FM-ECG, PSC-CP i Cs han donat suport a les seves candidatures, mentre que el vot de la CUP-AMUNT ha estat declarat nul.

Amb l’acte d’avui, Oliveras revalida l’alcaldia del Masnou quatre anys més, però necessitarà acords per governar amb estabilitat. Tal com el portaveu de JxCAT-JUNTS, Romà Bolart, ha explicat, “hem tancat un acord de país amb ERC-AM, vinculat només a la investidura”, que té com a compromís realitzar les polítiques necessàries per fer efectiva la república catalana des del municipi, trobar un espai públic que recordi l’1 d’octubre de 2017 i la sobirania fiscal. La portaveu d’ERC-AM, Sílvia Folch, també ha aclarit durant l’acte que “iniciem un mandat en minoria i ERC-AM es compromet a treballar amb la màxima col·laboració amb la resta de forces que conformeu el consistori”. En un escenari fragmentat, la majoria de les formacions, en els seus discursos, han estès la mà a ERC-AM per treballar pel Masnou alhora que han mostrat la seva voluntat d'exercir una oposició responsable per controlar i fiscalitzar l'acció de govern.

Discurs d’investidura

“Des dels 18 anys, quan vaig iniciar la meva militància política, he viscut diferents situacions, des la presó fins a càrrecs institucionals, però us puc assegurar que no hi ha res més important que poder exercir d’alcalde del teu municipi, d’alcalde del Masnou”. Ja en el seu discurs d’investidura, Jaume Oliveras ha tingut paraules d’agraïment per a tothom qui li ha fet confiança. També ha fet un repàs del mandat que s’ha tancat avui i ha donat alguns exemples de les actuacions realitzades. “Sobre aquesta base”, ha dit, “bastirem els principals eixos del nostre projecte per al nou mandat que avui arranquem, per fer del Masnou un municipi inclusiu, amb qualitat de vida, dinàmic, per on es pugui passejar i gaudir de l’entorn, més verd i saludable, participatiu, actiu i modern”.

Oliveras també ha tingut temps per anunciar el nou pla de govern 2019-2023, que, segons ha explicat, “combinarà continuïtat en alguns àmbits, amb la innovació i la posada al dia d’altres”. Alhora, també ha dit que afrontarà com a principal repte "les polítiques actives centrades en les persones”. Un projecte que tindrà tres pilars bàsics: crear un pla educatiu del Masnou, elaborar una agenda verda municipal i un pla de salut comunitària.

Finalment, ha fet esment a “la situació que viu el nostre país” per dir que “no podran empresonar mai les idees ni els anhels de llibertat de tot un poble. Ens mantindrem ferms en el compromís amb la construcció de la república catalana i fidels als valors republicans i a les nostres institucions.”

Les formalitats de l’acte

L’acte, en què han predominat les promeses "per imperatiu legal", ha estat presidit per la Mesa d'Edat, conformada pel regidor o regidora més gran i el o la més jove. En aquest cas han estat Stella Parodi i María Llaras, respectivament. El símbol de la vara de comandament l’ha tornat a aixecar Oliveras, que ha entregat la medalla de regidors i regidores als altres vint membres de la nova corporació.

La solemne cerimònia, que ha comptat amb la presència de dos exalcaldes del municipi, Josep Azuara i Eduard Gisbert, i que ha tingut, com a moment més emotiu, el comiat com a regidor de Quim Fàbregas, s’ha pogut  seguir en directe des de Can Malet i des d’aquesta pàgina web municipal. Es pot tornar a veure clicant aquí.

 

Membres del nou consistori:

ERC-AM (Esquerra Republicana de Catalunya – Acord pel Masnou)

JAUME OLIVERAS I MARISTANY

SILVIA FOLCH I SÁNCHEZ

RICARD PLANA I ARTÚS

CRISTINA RAMOS SANTAMARIA

SERGIO GONZÁLEZ FERNÁNDEZ

NEUS TALLADA I MOLINER

ALBERT ALFARO I GIRÓ

YULAY MARTÍNEZ CASTILLO

JOSEP ORIOL FERNÁNDEZ I SALTOR

 

FM-ECG (Fem Masnou – En Comú Guanyem)

NEUS VILLARUBIA DEL VALLE

AMADEO QUINTANA JOLONCH

ISABEL REDAÑO ANDRES

 

PSC-CP (Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés)

ERNEST SUÑE NICOLÁS

MARÍA LLARAS VÁZQUEZ

MONICA GONZÁLEZ HUERVA

 

JxCAT – JUNTS  (Junts per Catalunya – Units pel Masnou)

ROMÀ LÓPEZ BOLART

MERITXELL BLANCH I DAURA

IVAN OLLÉ I LLOPIS

 

Cs (Ciutadans)

FRANCISCO AVILÉS SALAZAR

STELLA PARODI BARRIGA

 

CUP - AMUNT (Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa municipalista)

FÈLIX CLEMENTE CAVERO