La 23a Fira Comercial i Gastronòmica navega a tota vela

Última revisió 14-05-2024 10:09
13/05/2024

Èxit és la paraula que millor pot definir la 23a edició de la Fira Comercial i Gastronòmica. Una brisa marinera la va portar de nou a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, que va ser el punt de trobada de centenars de masnovins i masnovines durant el cap de setmana de l’11 i 12 de maig. A més del bon temps, l’encert de mantenir l’estructura portada a terme els últims dos anys, que dividia l’espai firal en un vaixell imaginari —amb la proa dedicada als restaurants i la popa, a l’activitat comercial— va fer singlar fira endins els assistents pels prop de seixanta expositors, una bona part dels quals de comerços de proximitat. En concret, hi havia quaranta parades comercials de tota mena i un espai amb divuit restauradors que van oferir una oferta gastronòmica variada.

El cap de setmana va comptar amb més propostes que a bord d’un creuer i és que el gran vaixell firal va acollir activitats, concerts i espectacles per a tots els gustos i edats. Des de tallers, jocs i actuacions pensats per als més petits, com un taller de cuina per a infants o una caracterització tècnica per identificar i quantificar els residus que es llencen a la fracció resta i per detectar si se’n podria haver evitat la generació o si es podrien haver reciclat, fins a l’enotast, amb un sommelier que va acompanyar els participants en una degustació de productes elaborats al Masnou i maridats amb vi de la DO Alella. La música també va ancorar a la Fira i, depenent cap a on virés el timó, se’n podia gaudir a un dels dos escenaris que hi havia instal·lats.

D'entre les parades de l'Espai Comercial, n'hi havia una on els llums feien de far. Era la de la cooperativa Nijuushi, formada per alumnes de 5è de primària de l'Escola Ocata en el marc del programa CuEmE, que oferien magnífics bols i làmpades artesanals fets amb paper de diaris i revistes.

A més, la Fira també va comptar amb un Punt Lila, un estand informatiu sobre els recursos que es posen a l’abast de la ciutadania per fer efectius els drets de les dones i de les persones LGBTI i combatre el masclisme i les seves violències. 

La Fira Comercial i Gastronòmica és una iniciativa que organitza l’Ajuntament del Masnou amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya (programa Temps per Cures). Hi col·laboren Nou Masnou, Port Masnou, Oligràfic, Bonpreu Esclat, 4 Colors, Red Ness, Ramon Clemente i SUMEM SL. L’Ajuntament fa públic el seu agraïment a totes les persones que han treballat de valent per fer possible aquesta edició i que hagi estat tot un èxit, tant per la quantitat de públic que ha atret com pel bon desenvolupament de totes les activitats.

 

 

La 23a Fira Comercial i Gastronòmica navega a tota vela