La ciutadania presenta 375 propostes als pressupostos participatius

Última revisió 26-02-2020 08:55
25/02/2020

Es convocarà una jornada participativa de priorització de propostes, previsiblement al maig, per decidir les que passaran a la votació final

L’Ajuntament del Masnou ha rebut un total de 375 propostes, presentades per ciutadans i ciutadanes, que aspiren a ser finançades amb els diners reservats per als pressupostos participatius. Es tracta de mig milió d’euros dels pressupostos municipals dels anys 2020 i 2021 (250.000 euros de cada exercici). Hi podien presentar idees totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi.

Les propostes s’han recollit durant la primera fase d’aquest procés participatiu, compresa entre el 3 i el 23 de febrer. Ara comença la 2a fase, de validació. El personal tècnic de l’Ajuntament ha d’analitzar-les per comprovar quines s’ajusten als requisits establerts al procés i que, per tant, passaran a la següent fase. Quan acabi l’anàlisi tècnica, es publicaran totes les propostes, també les descartades, especificant els motius d’exclusió.

Es preveu que la fase de validació tècnica s’estengui entre els mesos de març i abril. Així, s’espera convocar una jornada participativa durant el mes de maig per prioritzar les propostes que passaran a la fase de la votació final, que es convocarà, previsiblement, durant el mes de setembre. Podran votar en línia o presencialment totes les persones que tinguin més de 16 anys i que estiguin empadronades al Masnou.

De les 375 propostes realitzades, 322 s’han presentat en línia, a través del web www.participa.elmasnou.cat. Les 53 restants s’han introduït mitjançant butlletes de paper dipositades a les urnes ubicades a la Biblioteca Joan Coromines, el Complex Esportiu Municipal, Ca n’Humet, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Equipament de Proximitat Els Vienesos.

 

Amparo, veïna del Masnou. Imatge de la campanya dels pressupostos participatius.
Amparo, veïna del Masnou. Imatge de la campanya dels pressupostos participatius.