La Diada del Patró de la Policia Local reconeix la tasca d'aquests professionals durant la pandèmia

Última revisió 03-10-2022 09:21
30/09/2022

 La primera promoció d’agents de seguretat ciutadana del Masnou és homenatjada durant l’acte

 

 

El Masnou ha celebrat avui, 30 de setembre, la festa patronal de la Policia Local a l’Espai de Trobada de Ca n’Humet. Membres del consistori, del cos policial del Masnou i dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar, voluntaris de Protecció Civil del Masnou i familiars dels agents han assistit a aquesta diada al voltant de la festivitat dels Sants Àngels Custodis. També hi han participat alguns dels integrants de la primera promoció de la Policia Local del Masnou i/o els seus familiars, que han tingut un reconeixement especial.

La festa s’ha recuperat després d'haver estat ajornada durant dos anys a causa de la pandèmia de la COVID-19, quan, precisament, aquests professionals van tenir un paper rellevant. Per això, en aquesta edició, en comptes de distingir les actuacions policials destacades durant el darrer any, s’ha fet un reconeixement a la feina desenvolupada durant la pandèmia. Tal com ha dit la regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch, durant el seu parlament “la Policia Local va esdevenir un servei més essencial i més prioritari del que ja ho és de manera habitual i amb implicació i esforç va estar l’altura de les circumstàncies i al costat de la gent”.

Tant la regidora com l'alcalde, Jaume Oliveras, han agraït la tasca desenvolupada pels agents. El batlle n’ha destacat la importància del treball coordinat que realitzen tant amb la resta de departaments del consistori com amb els altres cossos policials. A més, ha enaltit l’important paper dels agents: “sense vosaltres, tampoc no tindríem una societat en convivència i en llibertat, perquè, per poder exercir la llibertat, els veïns i veïnes tenen el dret a la seguretat”. L’alcalde també ha reconegut l’exemplaritat dels agents especialment durant la pandèmia i altres moments complicats al municipi, i ha remarcat la proximitat i el suport als veïns veïnes com els puntals indispensables en els quals s'assenta la Policia Local del Masnou.

L’acte ha unit el passat i el present de la Policia Local del municipi. Han estat homenatjats els agents de la primera promoció, del 1966, tot i que anteriorment ja hi havia vigilants de seguretat i serenos. Molts dels cognoms dels pioners que s’han anomenat encara perduren al cos i han esdevingut una nissaga de famílies que han creat història dins la Policia Local. En l’homenatge, tant l’exalcalde Josep Azuara com el segon tinent d'alcalde, Ernest Suñé, s’han sumat al repartiment d’obsequis a antics policies i familiars.

La regidora, que durant el seu discurs ha encoratjat els agents “a seguir exercint el càrrec amb responsabilitat, rigor, dedicació i compromís cap a l’organització i el municipi”, també ha remarcat les noves incorporacions a la Policia Local, i ha destacat una major presència de dones. A la Policia Local del Masnou hi ha 39 agents sota la direcció de l'actual inspector, Jesús Iglesias. Ell també ha volgut fer un reconeixement als agents i a les persones que diàriament treballen i col·laboren amb ells “i contribueixen amb el seu esforç a la millora del servei de seguretat ciutadana”. Ha agraït la tasca del personal administratiu del Departament de Seguretat Ciutadana i el de Manteniment, els vigilants cívics i els voluntaris de Protecció Civil.

Durant la jornada festiva també s’ha pogut veure un vídeo que recollia els diferents serveis que presta la Policia Local: de seguretat ciutadana, de control de trànsit, d’identificacions, de detencions, de controls d’alcoholèmia, d’educació vial, d’atenció i assistència a la víctima o de regulacions de entrades i sortides escolars, entre molts d’altres.