La nit de Reis tanca un Nadal marcat per la pandèmia

Última revisió 08-01-2021 08:49
07/01/2021

Satisfacció per la bona acollida d’uns actes adaptats a les mesures preventives contra la COVID-19 en les festes més atípiques en dècades

La nit de Reis ha tancat el Nadal més atípic que s’ha viscut des de la Guerra Civil, marcat per la pandèmia de la COVID-19.  La visita dels Reis d’Orient al Masnou es va haver d’adaptar a les mesures preventives que permeten contenir la pandèmia, com tots els actes que s’han celebrat en aquestes festes.

Centenars de nens i nenes del Masnou van poder veure Ses Majestats, però seguint els protocols preventius marcats per les autoritats sanitàries. En lloc de la tradicional cavalcada, Melcior, Gaspar i Baltasar van utilitzar la seva màgia per poder ser alhora als patis de tres escoles del municipi: Ferrer i Guàrdia, Marinada i Rosa Sensat. Allà, mantenint la distància física i la resta de mesures preventives, van poder saludar els nens i les nenes que s’havien inscrit prèviament, en diferents torns, compresos entre les 16.30 i les 20.30 h per tal d’evitar aglomeracions. Aquest format no era el que l’Ajuntament havia previst inicialment, però es va acabar organitzant així per complir les disposicions marcades pel PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya).

Ara bé, els Reis d’Orient van arribar al Masnou a primera hora de la tarda com ho han fet sempre, a través del port. No es va permetre que hi acudís públic per evitar aglomeracions, però l’Ajuntament va retransmetre l’arribada a través del seu canal de Youtube, on el vídeo ha quedat penjat per tal que tothom el pugui veure. Allà els va rebre l’alcalde, com és costum, per donar-los la benvinguda i lliurar-los la clau màgica que els va permetre entrar a totes les cases del municipi per deixar-hi els regals. Tant l’alcalde com Ses Majestats van destacar el comportament exemplar de tots els nens i les nenes de la vila en un any tan difícil, que ha obligat tothom a seguir les restriccions decretades per contenir la pandèmia.

Abans de la Nit de Reis, desenes de nens i nenes van poder gaudir de la programació lúdica i cultural del Nadalem. Les sis activitats que es van organitzar, entre els dies 22 i 30 de desembre, van omplir les places disponibles. Tots els actes van tenir lloc a l’aire lliure, als jardins de Can Malet, i amb aforaments limitats. Aquestes mesures formaven part del protocol establert seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

A banda de les activitats pensades per a infants, al Masnou també se'n van dur a terme d’altres per a la gent gran, com el concert d’òpera i sarsuela interpretat pel tenor José Alberto Aznar. També es va fer als jardins de Can Malet, amb aforament limitat i seguint totes les mesures de seguretat. La Cursa Sant Silvestre del Masnou, la més antiga de Catalunya, no es va rendir davant el coronavirus. Es va adaptar a la pandèmia, adoptant un format restringit i sense públic, entre d'altres mesures preventives.

S’han pogut celebrar aquests i altres actes gràcies a la determinació i l’esforç de moltes persones i entitats que han organitzat iniciatives solidàries, culturals i lúdiques adaptant-les a les restriccions que imposa la pandèmia. L’Ajuntament agraeix l’esforç de tothom i la responsabilitat demostrada per la gran majoria de ciutadans i ciutadanes del Masnou.