La propera jornada d'orientació educativa (In)forma't s'avançarà al 10 de febrer

Última revisió 28-10-2022 09:47
27/10/2022

El canvi de data es comunica al Consell Escolar, on també s’anuncia la pròxima presentació del projecte de coeducació i el III Fòrum Educatiu Local

La jornada d’orientació formativa (In)forma’t d’aquest curs s’avançarà respecte a les dates habituals en què s’ha programat els darrers anys. La propera edició tindrà lloc el 10 de febrer del 2023. Fins ara, acostumava a fer-se a mitjans o finals del mes de març.

A més, la jornada (In)forma’t 2023 ampliarà l’alumnat al qual s’adreçarà, en incloure els i les estudiants de cursos inferiors a 4t d’ESO. Durant el matí, les visites seran exclusives per als centres educatius. Les activitats de la tarda s’obriran a tota la ciutadania. Aquests canvis es van comunicar al Consell Escolar Municipal celebrat aquest dimarts, 25 d’octubre, a l’Escola Ocata. El Consell Escolar és l’òrgan de participació sectorial en què els i les representants de la comunitat educativa del Masnou (centres, docents, famílies i alumnes) es reuneixen amb representats polítics i tècnics de l’Ajuntament per intercanviar propostes i compartir informació sobre l’educació al municipi.

La reunió va servir també per anunciar esdeveniments que volen interpel·lar tota la ciutadania masnovina, més enllà de la comunitat educativa. Ben aviat, el dissabte 12 de novembre, es farà la presentació del projecte “El Masnou coeduca”. Serà un acte obert a tothom. Tindrà lloc a Els Vienesos, de 10.15 a 13.15 h. La coeducació té l’objectiu de desterrar els rols de gènere, especialment en l’educació dels infants. Per aconseguir-ho, proposa accions als centres educatius, però també envers els comportaments de les famílies i de la societat en general, per tal que es deixi de tractar de manera diferent els nens i les nenes d'acord amb els rols de gènere.

També es va fer una crida a la participació de tothom al III Fòrum Educatiu Local, un espai de debat i participació obert a tots els veïns, veïnes i entitats del Masnou. Es farà el dimecres 30 de novembre, de 17.30 a 19.30 h, a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre, i hi haurà un espai d’acollida per a infants d’entre 4 i 14 anys. Les inscripcions es poden fer a través del formulari corresponent. El Fòrum Educatiu és un espai de trobada que vol impulsar l’educació al municipi, des d’un punt de vista comunitari, transversal i per a totes les edats. Per tant, se centrarà alhora en el desplegament i la potenciació del Projecte educatiu del Masnou (PEM).

Més enllà d’aquests assumptes, el Consell Escolar, com a òrgan de participació i, a la pràctica, també de coordinació, va abordar molt altres temes. Per exemple, el treball que es fa per facilitar les transicions escolars i reduir l’abandonament dels estudis. També es van posar sobre la taula els esforços que s’esmercen per reduir la segregació escolar i els factors que la propicien. A més, es van exposar les actuacions que s’executen i les que caldria engegar per millorar els entorns escolars, així com molts altres temes que es van plantejar en el torn obert de paraula. Per exemple, les dificultats que han generat els darrers canvis normatius en matèria educativa o què es podria fer per facilitar l’accés a les ajudes municipals a la infància i l’adolescència, que inclouen subvencions per a activitats extraescolars i material educatiu, entre d'altres.

 

Jornada (In)forma't del curs 2021-2022
Jornada (In)forma't del curs 2021-2022
Autor: Domènec Cano Senties.