L'Ajuntament del Masnou aconsella extremar les precaucions davant la sortida del toc de queda

Última revisió 25-08-2021 10:02
20/08/2021

Amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Masnou surt dels municipis afectats pel toc de queda.

Les mesures per aturar la propagació de la COVID-19 han estat prorrogades per la Generalitat de Catalunya, que les anunciava el 19 d'agost i estaran vigents fins al 27 d'agost. De la mateixa manera, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reduïa a un total de 19 municipis els afectats per les restriccions nocturnes del toc de queda, de manera que el Masnou en queda exclòs.

Així, en la resolució final s'especifica que resten prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 1.00 i les 6.00 hores en els municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d'incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers set dies.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es demana a la ciutadania que extremi les precaucions i que no abaixi la guàrdia, ja que les dades estadístiques del municipi segueixen essent elevades i ha pujat el risc de rebrot de 207 a 211 i la velocitat de transmissió del virus, de 0,68 a 1,01 respecte a les dades de la setmana anterior.

 

Cal seguir les recomanacions sanitàries

El consistori masnoví considera essencial que, per protegir-nos, complim les mesures indicades per erradicar la COVID-19. Dintre de les dictaminades per la Generalitat de Catalunya hi ha, com a més destacades, la limitació de les trobades socials a un màxim de deu persones, la prohibició de consumir aliments i begudes en grup al carrer o la limitació de l'horari de la restauració a les 00.30 hores. De la mateixa manera, es recorda l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a l'aire lliure quan no es pugui mantenir una distància mínima d'1,5 metres entre persones.