Les jornades (In)forma't d'orientació educativa es faran el 23 de febrer

Última revisió 13-02-2024 12:33
13/02/2024

Ca n’Humet acollirà una mostra de centres educatius i estudis i es farà una xerrada online per a famílies d’alumnes que acaben l’ESO

Les jornades (In)forma’t d’orientació educativa es faran enguany el divendres 23 de febrer. S’orienten especialment a l’alumnat d’ESO, amb l’objectiu de proporcionar-los informació que els ajudi a triar el seu itinerari formatiu posterior a l’educació obligatòria. Tanmateix, també s’oferirà una xerrada en línia a les famílies d’alumnes d’ESO. Duu el títol “Itineraris després de l’ESO i el paper clau de les famílies. Avançant junts després de l’ESO”. Es farà de 17 a 19 h, a través de la plataforma Zoom. L’enllaç per a connectar-s’hi és el següent: https://us06web.zoom.us/j/84768095295 .

Abans, durant el matí del 23 de febrer, Ca n’Humet acollirà una mostra amb punts informatius que donaran a conèixer l’oferta formativa dels instituts masnovins i d’altres municipis de l’entorn. S’hi faran visites dinamitzades per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO per tal que puguin conèixer els cicles formatius i els estudis de batxillerat que poden cursar al Masnou o a prop. Com a novetat, hi serà present el nou Servei d’Orientació Formativa del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPAM), que presta atenció de forma personalitzada per orientar cada persona en funció dels seus interessos i el seu bagatge personal, formatiu i professional. A banda, es donarà a conèixer el Servei Local d’Ocupació, el Servei de Suport a l’Ocupació Jove del Consell Comarcal del Maresme, el Centre de Noves Oportunitats i el Servei de Mobilitat Internacional.

Preinscripció i matrícula 2024-2025

Les jornades (In)forma’t i de portes obertes als centres educatius del Masnou acostumen a ser el pròleg de la campanya de preinscripció i matrícula del curs següent. Per ara, de cara al curs 2024-2025, la Generalitat de Catalunya ha publicat el calendari bàsic per presentar les sol·licituds dels ensenyaments obligatoris: educació infantil (3-6 anys), primària i secundària obligatòria.

Presentació de sol·licituds

  • Educació infantil (3-6 anys) i educació primària: del 6 al 20 de març.
  • Educació secundària obligatòria: del 8 al 20 de març.

Matrícula

  • Educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria: del 18 al 26 de juny.

Xerrades sobre les preinscripcions a infantil, primària i secundària

El dilluns 4 de març es faran dues reunions informatives adreçades a les famílies de l’alumnat que s’ha de preinscriure als grups d’educació infantil 3 (I3) i primària o al 1r curs d’educació secundària obligatòria (ESO).

Totes dues es faran a la Sala de les Lletres de l’Edfici Centre (c. Josep Pujadas Truch, 1). La xerrada informativa sobre l’admissió a infantil i primària tindrà lloc a les 18 h i la de secundària, a les 19 h. S’informarà sobre l’oferta de grups, els calendaris definitius de tot el procés, els criteris generals i complementaris, així com sobre la documentació que cal presentar en cada cas. No cal inscriure-s’hi prèviament per assistir-hi.

Edició 2022 de les jornades (In)forma't
Edició 2022 de les jornades (In)forma't
Autor: Domènec Cano Senties