Les platges ja tenen servei de socorrisme

Última revisió 03-07-2020 12:00
30/06/2020

L’inici de la temporada de bany s’ha retardat per la pandèmia de la COVID-19

Consulteu la nova normativa que cal seguir per fer ús de les platges a la cartelleria adjunta.

El servei de socorrisme i de vigilància de l’estat de la mar ja està operatiu a les dues platges del municipi, la del Masnou i la d’Ocata. Va ser ahir, 29 de juny, quan es va posar en marxa el servei, que durarà fins al final de la temporada de bany.

L’arribada dels i les socorristes a les platges masnovines s’ha retardat aquest any a causa de la pandèmia de la COVID-19 i de l’estat d’alarma decretat per contenir aquesta crisi de salut pública. De fet, s’ha implantat una normativa especial per a l’ús de les platges, com a mesura preventiva davant d'aquesta pandèmia.

Entre altres mesures s’ha restringit el nombre d’aixetes operatives a les dutxes. En cadascun dels sortidors, només funciona una aixeta, per propiciar la distància física entre persones. Els propers dies, a més, tornaran a funcionar les dutxes de l’extrem nord  de la platja d’Ocata. S’havien tancat totes per la desaparició de la sorra en aquest tram del litoral masnoví, provocada pels temporals marítims més recents. Ara es reobre una aixeta per dutxa, ja que la platja s’està regenerant parcialment de manera espontània.

L’Ajuntament també ha desplegat informadors i informadores que vetllen perquè les persones que es trobin a la platja respectin la normativa i les mesures preventives. Per facilitar-los la feina, s’han instal·lat banderoles per delimitar trams de platja. També s’han col·locat més contenidors per a la recollida selectiva d’escombraries en diversos indrets de les platges.