Les tempestes del cap de setmana fan caure quatre arbres, sense causar danys significatius

Última revisió 29-08-2023 08:56
28/08/2023

L’aigua s’infiltra en alguns espais del Complex Esportiu

Les fortes tempestes que han afectat el Masnou aquest cap de setmana han provocat la caiguda de quatre arbres, que no han causat danys significatius. A banda, l’aigua es va filtrar al pavelló antic del Complex Esportiu Municipal, a través de la coberta, que està en obres. La filtració ha afectat alguns espais. Durant els propers dies s’avaluaran els danys i les reparacions pertinents, si bé s’espera poder reobrir l’equipament l’1 de setembre, tal com estava previst, un cop finalitzades les vacances.

Quant a les afectacions a la via pública, cal concretar que un dels arbres caiguts s’ha precipitat sobre la tanca del jardí d’una casa que es troba a la cantonada entre els carrers de Girona i de Tarragona. La Policia Local va requerir la intervenció dels bombers per assegurar que l’estat en què va quedar no impliqués riscos afegits. De fet, les branques van quedar recolzades sobre el cablejat elèctric que hi ha en aquest indret. Això últim requereix tallar el corrent elèctric en aquesta zona per tal que els serveis municipals puguin retirar l’arbre.

Hi ha hagut tres arbres més que han caigut. Dos eren a la plaça de Ramón y Cajal. El darrer, al carrer del Torrent de Vallmora. A més, el servei de jardineria va tallar-ne un altre, al carrer de Josep Pujadas Truch, per la seva inclinació i com a mesura preventiva, atenent l’avís que va fer una veïna a la Policia Local preocupada per si l’arbre acabava caient. A banda, al llarg del cap de setmana, la Policia Local i els serveis municipals van atendre una desena més d’incidents menors, com retirar contenidors i altres obstacles presents a la via pública o desembossar embornals, entre d'altres.

Més enllà d’aquests incidents, la conseqüència més visible avui de les pluges del cap de setmana és l’estat de les platges. El servei de socorrisme hi ha hissat les banderes grogues, perquè la qualitat de l’aigua és avui deficient, en estar bruta pels sediments i altres elements arrossegats al mar per la pluja. I és que han estat les precipitacions més rellevants que han caigut al Masnou en força temps, tant per la intensitat com per la quantitat d’aigua, més encara tenint en compte la sequera severa i persistent que afecta tot Catalunya. Segons Meteo El Masnou, entre dissabte i diumenge van caure 84 mm de pluja acumulada al municipi, si bé cal precisar que es tracta d’un observatori que no pertany a cap organisme oficial.