L'Espai Escènic acull el Dia de les Esquadres del Baix Maresme

Última revisió 27-04-2023 10:12
26/04/2023

Els Mossos d'Esquadra atorguen reconeixements per actuacions meritòries vinculades a la seguretat

Dia de les Esquadres 2023

L’Espai Escènic Iago Pericot ha acollit aquest migdia el Dia de les Esquadres del Baix Maresme. Organitzat per l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar dels Mossos d’Esquadra, l’acte serveix per fer reconeixements de les actuacions meritòries que han efectuat durant l’últim any els membres d’aquest i d’altres cossos policials, així com representants de l’àmbit de la judicatura i de la societat civil.

A escala nacional, el Dia de les Esquadres va tenir lloc dissabte passat, 22 d’abril. Avui, al Masnou, s’han fet els reconeixements circumscrits al Baix Maresme, als deu municipis que s’agrupen a l’esmentada ABP: Alella, Cabrils, el Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Precisament, en el seu parlament, l’inspector en cap de l’ABP ha posat en valor la feina de les policies locals i la seva col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per tal de “preservar la seguretat i que la ciutadania pugui dur a terme la seva activitat diària en llibertat”. Ha estès aquest agraïment a la resta de cossos de seguretat, d’emergències i sanitaris. També ha citat el paper de tots els col·lectius professionals vinculats a l’administració de justícia i als serveis públics.

El Dia de les Esquadres ha comptat amb la presència de representants institucionals dels deu municipis i dels professionals que treballen per la seguretat i el dret a la justícia de la ciutadania del Baix Maresme. Per començar l’acte, i a banda del parlament de l’inspector en cap, s’ha fet referència a la història de Ca n’Humet, l’edifici industrial de principis del segle XX que allotja l’Espai Escènic, i s’ha projectat un vídeo que mostrava la feina dels Mossos d’Esquadra i la seva coordinació amb la resta de serveis d’emergències.

Després de fer-se el lliurament dels diversos reconeixements, ha estat l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, l’encarregat de cloure l’esdeveniment. Ha agraït la feina dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Premià de Mar, tot subratllant la col·laboració del cos amb les policies locals i els serveis públics del Baix Maresme, incloent-hi els municipals. Oliveras ha esmentat les dificultats viscudes els darrers anys, especialment per la pandèmia, just abans d’incidir en el fet que “la seguretat és un dret” i d’encoratjar tothom “a seguir treballant cada dia per garantir un present i un futur amb més llibertat i més justícia per a totes les persones”.

Dia de les Esquadres del Baix Maresme, 26 d'abril del 2023.
Dia de les Esquadres del Baix Maresme, 26 d'abril del 2023.
Autor: Ramon Boadella.