Nou govern originat per l'acord per la governabilitat entre ERC i el PSC

Última revisió 25-11-2020 09:27
23/11/2020

S’incorporen tres membres del grup socialista a l’Equip de Govern presidit per l’alcalde Jaume Oliveras

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha emès aquest matí diversos decrets que reestructuren el Govern municipal. Aquests canvis responen, en bona part, a la incorporació al Govern dels tres integrants del grup municipal del PSC: Ernest Suñé, Maria Llarás i Mónika González. Des de l’inici del mandat actual (2019-2023) i fins avui, l’Equip de Govern estava format pels 9 membres del grup municipal d’ERC. Amb la coalició de les dues formacions, el Govern assoleix la majoria absoluta, en comptar amb 12 dels 21 regidors i regidores del Ple municipal.

L’entrada al Govern del i les edils socialistes, la creació de noves regidores i la remodelació d’algunes altres tenen l’objectiu de fer front “a la greu crisi sanitària, social i econòmica” provocada per la pandèmia de la COVID-19, segons el comunicat conjunt que van emetre ERC i el PSC divendres passat, 20 de novembre, just després de formalitzar l’acord de governabilitat. Per a tots dos grups, aquesta “situació extraordinària” requereix “fortalesa institucional per donar resposta a la ciutadania del Masnou en aquest mandat 2019-2023 i, per tant, assentar les bases d’un govern estable i compartit”.

Una de les adaptacions lligades a la crisi provocada per la pandèmia és el fet que l’Alcaldia assumeixi la direcció i coordinació del Pla de reactivació social i econòmica, aprovat al Ple municipal del juliol per fer front a la crisi de la COVID-19. Alhora, es creen cinc regidories noves. D’aquestes, dues depenen de l’Alcaldia: la de Relacions Institucionals i la de Plans i Projectes Estratègics. Dues més se circumscriuen a l’Àrea de Comunitat i Persones. La primera, de Solidaritat i Drets Civils. L’altra, d’Accessibilitat i Diversitat Funcional. La cinquena nova regidoria és la d’Impuls de Serveis Públics, dins l’àrea de Serveis Generals.

Addicionalment, la fusió de dues antigues regidories en genera una altra, la sisena d’entre les noves. Es tracta de la Regidoria de Cicles de Vida, que neix de la suma de les de Gent Gran i d'Infància i Joventut. Es manté, però, dins l’Àrea de Comunitat de Persones. Finalment, es canvia la denominació de dues regidories més. La que fins ara es coneixia com a Regidoria de Medi Ambient passa a dir-se de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible (es manté dins l’Àrea de Territori). L’altra regidoria que modifica el seu nom és la de Modernització i Atenció Ciutadana. Ara s’anomena de Tecnologia, Administració Electrònica i Atenció Ciutadana (rÀea de Serveis Generals).

L’arquitectura bàsica del cartipàs municipal no canvia, ja que les regidories continuen organitzades dins de tres grans àrees subordinades a l’Alcaldia. Cada àrea compta amb un regidor o regidora per coordinar-la:

 • Àrea de Serveis Generals. Coordinadora: Sílvia Folch (ERC), primera tinenta d’alcaldia.
 • Àrea de Territori. Coordinador: Ricard Plana (ERC), tercer tinent d’alcaldia.
 • Àrea de Comunitat i Persones: Maria Llarás (PSC), quarta tinenta d’alcaldia.

La composició completa del nou Govern és la següent:

 • Jaume Oliveras Maristany (ERC), alcalde. Duu a terme directament les funcions de direcció i coordinació general, comunicació, acció institucional, participació ciutadana, transparència, projectes estratègics i totes aquelles que no s’hagin delegat expressament.
   
 • Sílvia Folch Sánchez (ERC), tinenta d’alcalde primera i coordinadora de l’Àrea de Serveis Generals. Regidora de Seguretat Ciutadana, de Tecnologia, Administració Electrònica i Atenció Ciutadana, i de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge.
   
 • Ernest Suñé Nicolás (PSC), tinent d’alcalde segon. Regidor de Relacions Institucionals i d’Impuls dels Serveis Públics.
   
 • Ricard Plana Artús (ERC), tinent d’alcalde tercer i coordinador de l’Àrea de Territori. Regidor d’Urbanisme i Obres i d’Esports.
   
 • Maria Llarás Vázquez (PSC), tinenta d’alcalde quarta i coordinadora de l’Àrea de Comunitat i Persones. Regidora d’Habitatge i de Promoció Econòmica.
   
 • Cristina Ramos Santamaria (ERC), tinenta d’alcalde cinquena. Regidora d’Educació, de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, i responsable de l’impuls de la reforma horària.
   
 • Anna Torrijos López (ERC), tinenta d’alcalde sisena. Regidora de Plans i Projectes Estratègics.
   
 • Sergio González Fernández (ERC), regidor d’Acció Cívica, de Cicles de Vida i de Festes.
   
 • Neus Tallada Moliner (ERC), regidora de Turisme i Promoció del Municipi i de Cultura.
   
 • Albert Alfaro Giró (ERC), regidor de Mobilitat i Via Pública i de Serveis Generals.
   
 • Yulay Martínez Castillo (ERC), regidora d’Acció Social, de Salut Pública i Consum i de Salut Comunitària.
   
 • Mónika González Huerva (PSC), regidora d’Igualtat, de Solidaritat i Drets Civils i d’Accessibilitat i Diversitat Funcional 

 

L'alcalde, regidors, regidores i representants d'ERC i del PSC, en la signatura de l'acord per la governabilitat.
L'alcalde, regidors, regidores i representants d'ERC i del PSC, en la signatura de l'acord per la governabilitat.