Noves mesures al Masnou per aturar la propagació de la COVID-19

Última revisió 19-07-2021 10:06
16/07/2021

Entraran en vigor des de la matinada d'aquest dissabte 17 de juliol i s'imposarà toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí, a més de recuperar algunes limitacions de fases anteriors.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les mesures proposades per aturar la propagació de la COVID-19 per part de la Generalitat de Catalunya. El mateix president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, anunciava el passat dimecres que el Govern havia decretat aquestes mesures en poblacions de 5.000 habitants i una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies.

En el cas del Masnou, la taxa de risc és molt elevada i serà un dels municipis on s'aplicaran aquestes mesures, que entren en vigor la matinada del dissabte 17 de juliol entre la 1 i les 6 de la matinada, i s'estendran fins al 23 de juliol com a mínim.

D'altra banda, les mesures aprovades també recuperen limitacions de fases anteriors. En concret:
 

  • Es limiten a deu persones les reunions i trobades (tant familiars com socials), amb excepció que es tracti de nuclis convivents.
  • L'horari de tancament màxim de totes les activitats és fixa a les 00:30 hores.
  • Es prohibeix el consum d'aliments i begudes en espais a l'aire lliure.


Els Mossos d'Esquadra i les policies locals seran les encarregades de fer complir el toc de queda, amb multes en cas d'incompliment que poden anar dels 300 als 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l'agost passat.

Documents adjunts