Obres per millorar la seguretat viària a la carretera d'Alella

Última revisió 31-03-2022 09:24
30/03/2022

Es construeix una rotonda a l’altura del carrer de Figueres i s’actua en diversos passos de vianants, entre altres intervencions

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora de la seguretat viària al tram inferior de la carretera  d’Alella (carrer d’Amadeu I), entre el Masnou i Alella. L’obra compta amb un pressupost de licitació de 583.421 euros i un termini d’execució de quatre mesos. La inversió la cofinancen la Diputació de Barcelona (491.813,48 euros), l’Ajuntament del Masnou (79.726,25 euros) i l’Ajuntament d’Alella (11.881,93 euros).

Les principals actuacions al terme municipal del Masnou comporten la construcció d’un pas de vianants elevat al costat de la rotonda de l’N-II, així com d’una petita rotonda al carrer de Figueres, l’ampliació de voreres, el desplaçament d’un pas de vianants elevat i la instal·lació de semàfors a la cruïlla amb el carrer de Navarra. També se substituiran les barreres metàl·liques de seguretat per baranes en un tram d’aquesta zona.

Al terme municipal d’Alella, es regularà amb semàfor la intersecció amb l’avinguda de Badalona i s’instal·larà enllumenat a prop de la benzinera i a l’altura del carrer del Llorer. També es pintarà amb una marca viària rugosa l’eix de la calçada en un tram d’aquesta zona.

A més de les actuacions esmentades, s’intervé sobre els girs a l’esquerra, les incorporacions a la carretera i se’n faran d’altres amb l’objectiu de reduir la velocitat de circulació i millorar la percepció que els conductors tenen de l’entorn.

Segons la Diputació de Barcelona, aquest punt de la carretera BP-5002 genera situacions de risc per excés de velocitat, manca d’atenció i dificultats de girs a l’esquerra i d’incorporacions a la carretera. Algunes de les causes són el seu traçat rectilini, un volum de trànsit molt elevat, superior als 16.000 vehicles/dia, i el seu entorn periurbà.

L’àmbit on s’actua està qualificat com a tram de concentració d’accidents en els darrers estudis de seguretat viària redactats per l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació de Barcelona. Concentra més de 90 accidents des de l’any 2013, entre els quals destaquen 42 col·lisions frontolaterals, laterals, prioritat i estop a les cruïlles, sis col·lisions per darrere per les cues causades per semàfors i retencions, i 12 atropellaments.

Entre altres actuacions, es construeix una nova petita rotonda a la carretera d'Alella.
Entre altres actuacions, es construeix una nova petita rotonda a la carretera d'Alella.
Autor: Diputació de Barcelona