Pla de reactivació social i econòmica del Masnou

Última revisió 26-05-2020 10:18
25/05/2020

La crisi inicialment sanitària generada per la COVID-19 n'ha provocat una altra de caràcter social i econòmic que també repercuteix sobre els veïns i veïnes del Masnou. Després de dos mesos i mig de confinament, s’inicia el procés de desconfinament i, amb aquest, es fa públic el document del Pla de reactivació social i econòmica del Masnou.

Es tracta d’un document de treball que l’Equip de Govern ha fet a mans, en primer terme, a la resta dels grups municipals que formen el consistori i ara també es farà arribar als diferents àmbits de participació ciutadana, entitats i ciutadania en general. Sota el títol Al Masnou Vencem la Covid-19, el document es divideix en dues etapes, una primera en què consten les 70 mesures que ja s’han posat en marxa durant aquests mesos, i una segona que apunta deu eixos de treball prioritari per a tot el que vindrà en un futur immediat. Tothom qui ho vulgui pot fer aportacions al document a través d’aquest enllaç.

El recull de les 70 mesures que ja estan en marxa es distribueixen en aquests àmbits: atenció a la ciutadania i als col·lectius més vulnerables, suport a la infància i l’adolescència i a les famílies, al teixit social, esportiu i cultural, i al teixit productiu i a l’ocupació, mesures de caràcter sanitari i de protecció civil, de caràcter comunitari i de voluntariat, i de contingència interna. Quantificades fins al moment, sumen un import de prop d’un milió d’euros i s'uneixen als ajuts que hi estan aportant altres administracions.

Quant a la segona etapa, que s’inicia avui, amb la fase 1 de desconfinament, i que es preveu que s’allargui fins al 2021 (inclòs), resta subjecta a l’evolució de la pandèmia. D’acord amb aquesta incerta evolució, és un document viu en aquest apartat, que serà complementari al Pla d’actuació́ municipal 2019-2023. Es tracta d’un decàleg que parteix de l’elaborat per les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i que es va aprovar de forma majoritària al Ple del Masnou de 29 d’abril de 2020. Incorpora noves mesures amb visió́ de futur, per a una actuació integral, de mirada oberta i a més llarg termini que permeti abordar les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials a les quals cal donar resposta com a municipi.

Per això, s’ha fet públic aquest document amb la voluntat d’aconseguir un compromís per part de tothom, des de la responsabilitat individual i col·lectiva, per aconseguir la màxima unitat possible i donar resposta als masnovins i masnovines que ho necessitin.

Tothom qui ho vulgui, pot fer aportacions al document a través del formulari en línia.
Tothom qui ho vulgui, pot fer aportacions al document a través del formulari en línia.