Prop de 600 persones participen en la 3a Cursa de la Dona Tres Viles

Última revisió 26-03-2024 08:40
25/03/2024

Disputada aquest diumenge, proposava dos recorreguts, de 5 i 10 km, entre els municipis de Premià de Mar, el Masnou i Montgat

Prop de 600 persones van participar ahir, diumenge 24 de març, en la tercera edició de la Cursa de les Dones Tres Viles, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Premià de Mar, el Masnou i Montgat, juntament amb La Sansi.

La cursa, oberta a la participació d’homes i dones, proposava dos recorreguts diferents. El primer tenia una longitud de 10 km, amb la sortida a Premià de Mar; l’altre, de 5 km, sortia del Masnou. La línia d’arribada d’ambdós traçats es va situar a Montgat. La carretera N-II va ser la pista per a totes dues curses, motiu pel qual es va tallar al trànsit mentre va durar la prova esportiva, durant el matí.

Carme Ballesteros va ser la corredora més ràpida de la cursa de 10 km, amb un temps de 44:17. Juan Manuel Álvarez va ser el més ràpid entre els homes en la distància llarga (32:55). Pel que fa a la cursa de 5 km, la victòria en categoria femenina va ser per a Mar Espartero (19:19). Daniel Campo va aconseguir el triomf en la masculina, amb un temps de 16:12.

Els premis els van lliurar els alcaldes del Masnou (Jaume Oliveras), Premià de Mar (Rafa Navarro) i Montgat (Andreu Absil), entre altres personalitats.

Cultura i molt més

Més enllà de la cursa, el Masnou ha viscut un cap de setmana intens, amb diversos reclams, entre els quals destacaven els culturals. Dijous a la tarda es va inaugurar l’exposició “Reflexions sobre el paisatge”, amb obres fetes per l’alumnat de l’Institut Mediterrània. La mostra es pot visitar a l’Espai Casinet fins al 14 d’abril.

L’endemà, el protagonisme el va tenir la poesia, a través del recital teatralitzat de poemes de Rupi Kaur que va fer Cristina Noguer (Creixent amb Art). En concret, el públic que va acudir a la Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines va poder conèixer peces ben emotives dels llibres El sol i les seves flors i Tot el que em cal ja ho duc a dins, escrits per Kaur.

En paral·lel, hi va haver dues activitats incloses en la programació anual “Descobreix el Masnou”. Dissabte va ser el torn de l’itinerari “Les dones del tèxtil al Masnou”, que s’ha emmarcat dins dels actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Diumenge va arribar el torn d’una altre dels reclams que permeten conèixer el ric patrimoni monumental del municipi: "El Cementiri del Masnou, un museu a l’aire lliure".

Diumenge encara hi va haver temps per a la quarta edició de la festa Tres Tombs Solidaris, organitzada per Fem Fira El Masnou en benefici de G&G Rescat (Associació de Rescat de Gossos i Gats) i Masnou Gats, amb la col·laboració d’altres entitats de la vila i de l’Ajuntament. Durant bona part del matí, la plaça Nova de les Dones del Tèxtil va acollir una celebració centrada en la solidaritat envers les associacions que s’ocupen dels animals. Hi va haver parades, tallers, una passejada de gossos, narració de contes, una xerrada i, fins i tot, la benedicció de tots els animals presents a l’aplec. Aquest esdeveniment va aconseguir recaptar 410 euros.