S’inaugura un espai per degustar els plats i productes de les parades
El Mercat Municipal ha estrenat el nou Punt Gastronòmic, que es troba al bell mig de l’equipament, rodejat de les parades. L’espai, equipat amb taules i cadires, està pensat perquè els visitants puguin degustar amb comoditat els plats que preparen les parades identificades amb un cercle de color taronja que conté la lletra M. A més, servirà per acollir tota mena d’activitats, com ara tastets gastronòmics especials, però també actuacions musicals i altres esdeveniments.
El Punt Gastronòmic es va inaugurar la tarda del passat divendres, 24 de gener. L’afluència de públic, que va omplir-lo, convida a vaticinar l’èxit que tindrà aquesta millora entre la clientela del mercat. L’acte d’inauguració es va organitzar com una festa, ja que tothom va poder tastar diversos plats elaborats per les parades mentre escoltava l'actuació musical de Toni Solà Trio. L'estrena del Punt Gastronòmic va comptar amb la participació de Rosa Maria Codina, paradista i presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat; l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; el president delegat de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Josep-Ramon Mut, i la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Masnou, Maria Llarás.
“Us convido a descobrir els sabors que ofereix el Punt Gastronòmic que avui estrenem i a seguir fomentant aquesta comunitat que tant estimem”, va dir la presidenta dels paradistes, Rosa Maria Codina, que va destacar que “els mercats municipals són el cor dels nostres pobles”. “Aquí no només venem i comprem; aquí construïm relacions”, afegia. Alhora, va subratllar el paper que tenen els mercats com “motors d’ocupació”. “Cada nou negoci que s’instal·la aquí crea oportunitats laborals i contribueix al creixement econòmic del poble”, va recordar.
L’alcalde va posar l’accent en la bona feina que fan els paradistes, dels quals va dir que són “l’anima del mercat”. També va animar el públic a fer com ell i demanar la targeta de client habitual del mercat, per tal d’accedir a ofertes, promocions i descomptes. Entrant en matèria, va fer un repàs a l’evolució del mercat i als esforços realitzats durant anys per potenciar aquesta peça central del comerç de proximitat. Al fil d’això, va avançar la inversió que l’Ajuntament preveu fer-hi aquest any per millorar la infraestructura “dels budells del Mercat”, de la rebotiga, amb l’objectiu que els paradistes “puguin treballar en les millors condicions per donar el millor servei possible”.
Al seu torn, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, es va mostrar molt satisfeta amb l’estrena d'aquest nou espai, “després de molta feina i esforços”, i va recordar la funció del mercat com "un espai que genera vida comunitària”. “Amb el Punt Gastronòmic obrim el mercat a la ciutadania i ampliem les possibilitats que ens ofereix”, va afirmar, i va convidar tothom a “gaudir dels plats deliciosos que elaboren els paradistes amb ingredients frescos i de qualitat”. Alhora, va destacar “la dedicació i l’esforç” de tots ells i va recordar que el fet de comprar al Mercat Municipal implica “donar suport a l’agricultura local i la producció sostenible”.
Josep-Ramon Mut, president de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, també va incidir en la rellevància dels mercats a l’hora d’afavorir la cohesió social, perquè propicien les relacions socials i fomenten el consum de productes de proximitat. Alhora, va fer explícita l’aposta de la Diputació per incentivar la sostenibilitat com un element diferenciador del comerç local. Per tot plegat, Mut va reiterar el suport de la Diputació de Barcelona per tirar endavant les iniciatives que s’engeguin per enfortir el teixit productiu masnoví.
L’Ajuntament ha invertit uns 30.000 euros per a la creació del Punt Gastronòmic. D’aquests, uns 20.000 euros provenen de subvencions de la Diputació de Barcelona, emmarcades en una aposta més àmplia encaminada a potenciar el comerç de proximitat i la sostenibilitat i que compta amb finançament de la Unió Europea. En aquest sentit, i a tall d’exemple, la Diputació de Barcelona preveu lliurar properament envasos reutilitzables per tal que els paradistes del mercat masnoví els distribueixin entre la clientela i reduir així l’ús de plàstics i d’envasos d’un sol ús.