Set detinguts més al dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Policia Local per combatre els robatoris al municipi

Última revisió 16-09-2020 08:50
15/09/2020

· L’operatiu, que es va iniciar a mitjans d’agost i continua actiu, té com a finalitat identificar i detenir els presumptes autors de robatoris a la demarcació i incrementar la sensació de seguretat.

. Els darrers quinze dies s’han detingut set persones més, de manera que el balanç total a data d’avui és de 22 persones detingudes, cinc de les quals han ingressat a presó.

Font: Nota de premsa emesa pels Mossos d'Esquadra, Departament d'Interior, Generalitat de Catalunya.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Premià de Mar i la Policia Local del Masnou van iniciar a mitjans d’agost un dispositiu conjunt al municipi amb la col·laboració de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la RPMN.

Aquest operatiu volia donar resposta a l’increment d’incidents i fets delictius, principalment robatoris amb violència realitzats per joves, que s’estaven produint al municipi, especialment a la zona de l’estació de Renfe i al passeig Marítim.

En la primera fase es van detenir un total de quinze joves per diferents tipus de delictes, majoritàriament delictes contra el patrimoni (d’aquestes detencions se'n va fer un comunicat el passat 1 de setembre).

En la segona fase s’han detingut set persones. En un dels casos els joves van ser sorpresos quan fugien després de cometre un robatori en una ferreteria del Masnou el dia 7 de setembre. Gestions d’investigació posteriors van poder demostrar que també estaven relacionats amb un altre robatori la mateixa nit en una perruqueria del municipi.

En un altre cas, es va detenir un home per agredir-ne un altre amb un ganivet a la plaça de Ramón y Cajal de la localitat.

D'altra banda, i després d’una investigació realitzada pels agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mossos de Premià de Mar, es van resoldre dos delictes, l'un de furt i l'altre de robatori amb violència i/o intimidació, comesos també a la localitat. En aquest cas, les víctimes havien estat dos joves menors d’edat. La investigació es va saldar amb la detenció de tres joves.

Els detinguts són homes majors d’edat de nacionalitat marroquina i espanyola, la majoria d’edats compreses entre els 19 i els 30 anys, veïns del Maresme i amb antecedents policials previs. Dos dels detinguts van ingressar a presó.

A la primera fase es van detenir un total de 15 joves per diferents tipus de delictes, majoritàriament delictes contra el patrimoni.
A la primera fase es van detenir un total de 15 joves per diferents tipus de delictes, majoritàriament delictes contra el patrimoni.