Consulteu les 16 propostes que han passat a la fase final de votació

">

Setze propostes passen a la votació final dels pressupostos participatius

Última revisió 09-06-2022 16:48
09/06/2022

Han estat escollides per una trentena de masnovins i masnovines durant la jornada de priorització

Consulteu les 16 propostes que han passat a la fase final de votació

Un total de 16 propostes han estat seleccionades per passar a la votació final dels pressupostos participatius. Les han escollides una trentena de masnovins i masnovines que s’havien inscrit per participar en la jornada de priorització, que va tenir lloc la tarda del 8 de juny a la Sala Joan Comellas. Aquestes 16 propostes han estat les finalistes d’entre les 63 que van superar la validació tècnica. Prèviament, la ciutadania n’havia presentat un total de 288, 87 menys que en l’anterior edició de la convocatòria. Ara és el torn de que els serveis tècnics detallin els projectes, incloent-hi imatges i el pressupost aproximat de cadascun i, el proper pas, serà la votació final.

A la votació, que es podrà fer en línia o presencialment dipositant una butlleta a les urnes que s’habilitaran a diferents punts del municipi, hi podran participar totes les persones de més de 16 anys empadronades al Masnou. Podran seleccionar fins a tres propostes per decidir quines d’elles rebran finançament dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023. En total, s’hi destinarà mig milió d’euros (250.000 euros de cada exercici). El període de votació es preveu obrir  entre els mesos de setembre i octubre i tindrà una durada de tres setmanes.

Jornada de priorització

La sessió del 8 de juny va tenir per objectiu escollir quines de les propostes ciutadanes vàlides rebudes passaven a la fase de votació final. Cadascuna d’elles va ser puntuada pels assistents al taller de forma col·lectiva mitjançant una dinàmica participativa de caràcter grupal. Prèviament, s’havien dividit per blocs temàtics (mobilitat, accessibilitat, soci-cultural...). Les propostes que passaran a la fase final de votació són les que han quedat en les primeres 16 posicions. Si voleu conèixer-les i veure la votació que ha obtingut cada una d’elles, a més del llistat que tobareu a continuació podeu consultar-les a la web dels pressupostos participatius.

A la trobada, l’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar l’estat del projecte guanyador dels primers pressupostos participatius, l’enllumenat des del passeig Marítim (a l’altura del carrer del Brasil) fins al terme municipal de Premià de Mar. L’endarreriment de l’execució de la proposta ha estat degut a la concessió dels permisos d’ADIF i del Departament de Costes de la Generalitat, així com de la inflació de preus, que va obligar a fer una modificació pressupostària. Ara, un cop aprovada la modificació, es procedirà a la licitació del subministrament dels llums i, el proper i últim pas, serà instal·lar-les.