S'inaugura l'exposició "Homenatge a Josep Igual"

Última revisió 13-09-2021 13:03
10/09/2021

La mostra estarà vigent fins al dia 3 d’octubre a la Casa de la Cultura i fins al 4 de novembre a la sala d’exposicions de Gent del Masnou.

El dijous 9 de setembre a les 19 hores, la Casa de la Cultura va acollir l'acte d'inauguració de l'exposició "Homenatge a Josep Igual", pintor masnoví que va fixar el Masnou com a eix central de la seva trajectòria artística.

A l'esdeveniment van assistir-hi familiars i gent propera a l'artista, a més d'una representació institucional encapçalada per l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, acompanyat per la regidora de Cultura, Neus Tallada, i per l’historiador local Joan Muray, comissari de les exposicions.  

La família de l’artista, visiblement emocionada, va recordar la figura de l’artista, afirmant que “ell hauria estat molt content de veure la seva família i les seves obres junts”. D’altra banda, Oliveras va dedicar unes paraules d’agraïment per la donació d’una vintena d’obres que la família de l’artista ha fet a l’Ajuntament i va destacar “l’intensa estima d’Igual pel seu poble”. 

Pel que fa a la mostra, l'exposició està dividida en dos espais. D'una banda, la Casa de la Cultura exposa, des del 9 de setembre fins al 3 d'octubre, la vintena d'obres que la família ha donat a l'Ajuntament i que són un recull d'obres de l'artista de diferents racons del Masnou. D'altra banda, la sala d'exposicions de Gent del Masnou mostra, des del 9 de setembre fins al 4 de novembre, un conjunt d’obres de diferents temàtiques de l’artista masnoví.

 

Record a Josep Igual i Tremolosa

Josep Igual i Tremosa (el Masnou, 1926-2020) va exercir la professió de dibuixant d'arts gràfiques, fet que es reflectia amb excel·lència en les seves obres, que tenien el Masnou com a centre de les seves creacions.

Tal com explica Muray, "Igual fou, segurament, el pintor que més ha pintat el seu poble, i el nostre. Si es pogués fer una recopilació de la seva ingent obra, veuríem tots i cadascun dels racons, dels carrers i de les places de la nostra vila. Seria com un àlbum per a les futures generacions de tal com era el Masnou de la seva època. La seva professió laboral era la de dibuixant d'arts gràfiques, i dominava el seu ofici a la perfecció, fet que es reflectia en les seves obres, tant en pintures a l'oli com en les aquarel·les, on tot era perfecte".

Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició "Homenatge a Josep Igual"