S'instal·len càmeres de videovigilància a la plaça de Catalunya

Última revisió 08-10-2020 08:28
07/10/2020

Començaran a funcionar en fase de prova

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs d’instal·lació de càmeres de videovigilància a la plaça de Catalunya, al centre del municipi. Es preveu que les càmeres quedin instal·lades aquesta mateixa setmana. L’Ajuntament inverteix 8.638,73 euros per dotar-se d’aquest sistema de videovigilància. No es descarta que més endavant s’instal·lin en altres indrets.

Les càmeres de videovigilància compleixen una doble funció. D’una banda, tenen un efecte dissuasiu per als possibles delinqüents. De l’altra, un cop estiguin en ple funcionament i en cas d’enregistrar fets delictius, poden ser útils per a la identificació de delinqüents i per presentar proves davant un eventual procés judicial.

La seva instal·lació és una de les mesures que es van anunciar en les reunions que va mantenir a finals d’estiu l’Equip de Govern amb representants d’associacions veïnals i els cossos policials. Aquesta és una de les accions previstes al pla que està en marxa per consolidar les millores en seguretat ciutadana aconseguides amb l’actuació coordinada de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament, juntament amb el suport de la col·laboració ciutadana.

En definitiva, no es vol baixar la guàrdia, després que les darreres setmanes el Masnou hagi experimentat una reducció de fets delictius. El municipi va patir aquest estiu un augment de delictes, sobretot pel que fa a robatoris al carrer i en domicilis, i en dos episodis: després del confinament i durant l’agost. Això va generar una marcada sensació d’inseguretat entre la població. Ja des del mes de juny, tant el consistori com els cossos policials van engegar un dispositiu especial de vigilància i accions coordinades que han donat com a resultat la detenció d’una vintena de persones, cinc de les quals van ingressar a presó.