Suma't a la festa d'inauguració del projecte Radars

Última revisió 23-09-2021 08:16
22/09/2021

A la celebració es presentarà el projecte i es realitzaran un munt d'actuacions intergeneracionals

La plaça Nova de les Dones del Tèxtil acollirà, el pròxim 1 d'octubre, a partir de les 17.30 hores, la inauguració del projecte Radars, la xarxa comunitària de prevenció i acció per al benestar de la gent gran que viu sola al Masnou.

Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament, té com a objectiu detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans, així com pal·liar els efectes de la soledat no volguda.

La festa, que busca arribar a tots els públics del Masnou, es presenta com un acte intergeneracional d'unió i estima entre masnovins i masnovines, i s'hi podrà conèixer de primera mà el projecte i cercar persones que s'hi vulguin sumar de forma voluntària.

L'acte començarà amb un espectacle infantil a càrrec de la il·lusionista Maria Altes i continuarà amb les exhibicions de balls d'Estudi 15 i de Maribel's, adreçades a joves i adolescents.

Tot seguit, es farà la presentació i l'explicació del projecte i, posteriorment, l'esdeveniment continuarà amb les actuacions dels Salerosos de Can Mandri i finalitzarà amb les exhibicions de ball en línia dels casals d'avís de Can Malet, Ocata i Can Mandri.

 

Espectacle infantil

17.30 hores

Il·lusionisme amb Maria Altés

Espectacles juvenils

18.15 hores

Exhibició de Ball d’Estudi 15

18.30 hores

Exhibició de Ball de Maribel’s

 

18.45 hores - PRESENTACIÓ DEL PROJECTE RADARS

 

Espectacles per a gent gran

19.15 hores

Actuació dels Salerosos de Can Mandri

19.30 hores

Exhibició de ball en línia del Casal d’Avis de Can Mandri

19.45 hores

Exhibició de ball en línia del Casal d’Avis d’Ocata

20 hores

Exhibició de ball en línia del Casal d’Avis de Can Malet

 

S’aconsella acudir-hi amb temps d’antelació, ja que es controlarà l’accés per tal de garantir les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19.

 

El projecte RADARS, una xarxa de suport entre la ciutadania del Masnou

Radars és una xarxa comunitària de prevenció i acció destinada a contribuir al benestar de les persones grans del Masnou que viuen soles o acompanyades d'altres més grans de 70 anys, per pal·liar els efectes de la soledat no volguda, un factor cada cop més present a la nostra societat. A través de l'estudi previ del projecte, es va determinar que, al Masnou, el 19,70% de les persones tenen més de setanta anys i que unes 1.392 són possibles usuàries de Radars.

L'objectiu principal d'aquest projecte és detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans creant una xarxa comunitària de vinculació i suport per tal de reduir o eliminar l'exclusió i aïllament social de la gent gran del poble.

Així, les persones grans que escullen viure soles ho poden fer amb la complicitat del seu entorn. Des del veïnat fins a comerços, entitats, serveis i persones voluntàries, el projecte està basat en cinc eixos i inclou diferents actuacions per oferir un servei públic integral. Aquests eixos són els següents:

  • Taula Radars: Un espai de trobada, debat i consens on es decidiran tots els temes relatius al projecte i que estarà formada per les persones i entitats que hi vulguin formar part.
  • Radars veïnals i comercials: Un sistema de seguiment diari on s’observaran de forma respectuosa les persones grans i es detectaran les situacions que poden ser beneficiàries del projecte.
  • Espai de valoració: Dut a terme per l’equip de Serveis Socials i Salut Comunitària, que farà una valoració del grau de risc i d’intervenció de cada cas.
  • Plataforma de seguiment telefònic: Per part de voluntariat, al qual es farà una formació perquè faci un seguiment correcte de la situació de les persones vinculades al projecte.
  • Porta a porta: Persones voluntàries formades visitaran els domicilis de les persones grans per entrevistar-les i incloure-les en el projecte.