Tot a punt per a una nova edició de la Setmana de la Salut

Última revisió 04-04-2022 08:53
01/04/2022

Durant la setmana vinent es duran a terme diverses activitats en el marc de la prevenció i els hàbits saludables

Per commemorar el Dia Mundial de la Salut (7 d'abril), el Masnou ha programat, del 7 al 14 d'abril, una nova edició de la Setmana de la Salut amb activitats gratuïtes obertes a tota la ciutadania. Des de l'any 2018, el municipi commemora aquesta data amb una setmana d'activitats de promoció de la salut que tenen com a objectiu fomentar hàbits saludables entre la població i prevenir possibles malalties.

La Setmana de la Salut és una iniciativa que organitza l'Ajuntament del Masnou, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, les farmàcies del Masnou, la Taula de Salut Comunitària del Masnou (TASAC), l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i les entitats Afibromare, Aula d'Extensió Universitària i Helping Cáncer.

Així, durant la setmana del 7 al 14 d'abril (i també altres dies del mateix mes) es faran activitats de promoció de la salut per fomentar hàbits saludables entre la població i prevenir malalties. A més a més, la ciutadania es podrà mirar la tensió i el colesterol, de manera gratuïta, a qualsevol farmàcia del Masnou gràcies a la col·laboració de totes les farmàcies del municipi. D'altra banda, durant aquests dies es podrà visitar, a la primera planta de l'Edifici Centre, una exposició sobre el càncer de còlon, on es mostraran una sèrie d'informacions que poden ser útils per prevenir aquesta malaltia, i gaudir de sessions de ioga kundaliní en cadira, ioga kundaliní, sòl pelvià i txikung a l'equipament cívic Els Vienesos.

El programa d'actes s'iniciarà dilluns 4 amb la conferència "Podem prevenir el càncer?", a la Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines i a càrrec del Dr. Esteve Fernández, director d'Epidemiologia i Prevenció de l'ICO.

Dimarts, 5 d'abril, es farà un curs d'autoprotecció, suport vital bàsic i ús del desfibril·lador a Can Malet i, dijous 7, professionals de l'àmbit de la sanitat donaran pautes per prevenir els càncers més freqüents a la "Ruta de la prevenció del càncer, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Per concloure la setmana, divendres s'ha organitzat una classe oberta d'esport a la platja, davant del baixador Ocata, al costat del mòdul nàutic esportiu Ponent.

El programa de la Setmana de la Salut es reprendrà el dimarts 12 d'abril amb la conferència de l’Aula d’Extensió Universitària, aquest cop oberta a tota la ciutadania, "L'obesitat: l'epidèmia del segle XXI", a la Sala Joan Comellas, a càrrec del Dr. Carles Paytubi Garí, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. El dimecres 13, l'equipament cívic Els Vienesos acollirà una nova campanya de donació de sang per al Banc de Sang i Teixits i, per concloure l'edició d'enguany, el dijous 22 es farà, a la Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines, el taller "Com detectar el càncer de mama: autoexploració mamària", que comptarà amb la conferència "Noves tecnologies per a la detecció precoç del càncer de mama", a càrrec de la Dra. Laura Vidal, oncòloga i responsable científica de Helping Càncer TV.

La programació es reforçarà als centres educatius, a les escoles i instituts del Masnou, amb activitats relacionades amb la promoció d'hàbits de vida saludables (tallers de salut bucodental, alimentació i nutrició saludable, autoprotecció, suport vital bàsic, i trastorns de la conducta alimentària).

Moltes de les activitats requereixen inscripció prèvia. Consulteu a través d'aquest enllaç tota la informació, horaris, ubicacions i inscripcions als actes inclosos en la programació de la Setmana de la Salut.