Tot a punt per celebrar la Diada

Última revisió 01-09-2023 11:10
30/08/2023

L’ofrena floral tindrà lloc als jardins de Lluís Companys

L’Ajuntament del Masnou ja ho té tot a punt per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte institucional de l’Onze de Setembre es farà als jardins de Lluís Companys, a les 11.30 h. El parc es consolida així com el lloc que acull les ofrenes florals de l’Ajuntament, entitats i partits polítics, així com actuacions que amenitzaran al Masnou una jornada que commemora la història i la cultura de Catalunya.

Com ja és tradició, uns dies abans es podrà assistir a una interessant conferència. “La memòria i el present” és el títol de la dissertació d’enguany. La impartirà Marta Marín-Dòmine, escriptora i directora del Born Centre de Cultura, el divendres 8 de setembre, a les 19.30 h, a la sala capitular de la casa de la vila. De nou, l’Ajuntament ha elaborat un punt de llibre per recordar la Diada d’enguany i que es repartirà al públic que hi assisteixi i en altres dependències municipals.

A banda, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha emès un ban municipal en què convida tothom a participar en els actes de la Diada i fa una breu reflexió del moment polític actual, i assenyala els riscos que planteja l’extrema dreta per a la cohesió social i el progrés, i el retrocés que pateix l’ús de la llengua catalana. En aquest sentit, Oliveras posa en valor el llegat de la il·lustre pedagoga masnovina Rosa Sensat per subratllar que les seves reflexions i pensaments continuen sent ben vius i necessaris, ja que “l’educació i la cultura són clau per al progrés i per a un futur amb llibertat i dignitat, com a persones i com a col·lectiu”.

Cartell: Diada Nacional de Catalunya 2023
Cartell: Diada Nacional de Catalunya 2023