Un cap de setmana distret amb pintura, circ i patrimoni local

Última revisió 17-01-2024 11:17
15/01/2024

La programació anual d’arts visuals es va obrir divendres passat, 12 de gener, amb el pintor catalanogermànic Tomàs Morell Brenner. La sala d’exposicions del Casinet es va omplir de públic del Masnou, Barcelona i altres localitats properes, per veure la seva darrera mostra: "Moltes dones i pocs homes". Morell Brenner, artista habitual de galeries de Barcelona i altres ciutats d’Europa, va agrair la possibilitat d’exposar al Masnou i va explicar que la seva obra té un gran component de reflexió i indagació psicològica a partir de la figura humana. L’artista utilitza recursos narratius i retòrics, com la sàtira i l’al·legoria, per explorar temes com el gènere i la sexualitat, així com les desigualtats de riquesa i poder producte de la nostra era digital. A la inauguració de la mostra, l’alcalde, Jaume Oliveras, va presentar la temporada 2024 d’arts visuals i va agrair la presència de Morell Brenner i la seva obra. Va incidir, també, en el fet que la programació d’enguany destaca per la seva diversitat: s’hi alternen artistes de diferents tècniques i interessos amb obres de creacions del Masnou i de fora i en diversos moments de consolidació de la seva trajectòria.

L’exposició de Morell Brenner, que es podrà veure fins al 18 de febrer, precedeix la d’Anna Tiseiko, una artista ucraïnesa que resideix al Masnou des del 2020. Aquesta artista explorarà les emocions i els sentiments humans, i totes les obres que s’hi podran veure han estat creades durant el període de guerra a Ucraïna o poc abans de la invasió per part de Rússia. S’inaugurarà el 19 de gener, a les 19 h a la Casa de Cultura.

D’altra banda, el primer espectacle de l’any a l’Espai Escènic Iago Pericot va tornar a posar de manifest la bona resposta que obtenen les propostes de circ i teatre familiar al Masnou. El diumenge, 14 de gener, Arriba!, de José Luis Redondo, que alternava números d’acrobàcia i circ contemporani amb l’humor, va aplegar prop de 150 persones a la sala masnovina.

El cap de setmana es va completar amb la visita guiada a la Mina d’Aigua, que, un cop més, va exhaurir les places disponibles amb anterioritat. És una de les activitats que organitza periòdicament l’Ajuntament i que formen part de la programació 2024 de “Descobreix el Masnou”, una iniciativa que dona a conèixer el patrimoni artístic, històric i monumental del municipi.