Vianants, bicicletes i patins s'apoderen de l'N-II amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

Última revisió 21-09-2023 09:12
18/09/2023

A més del tall de la carretera, diverses activitats han nodrit d'activitat el darrer cap de setmana

La Setmana de la Mobilitat 2023 va arrencar el 17 de setembre al Masnou amb el ja tradicional tall de la carretera N-II per prendre aquest espai al trànsit durant el matí del diumenge 17 de setembre i entregar-lo a la ciutadania. Es va tallar bona part del tram masnoví de la via, des del límit amb Montgat i fins a la riera de Teià.

Els masnovins i masnovines van apoderar-se’n per gaudir-ne en família, ja fos passejant, en bicicleta, amb patins... També van poder divertir-se participant en les activitats que es van organitzar en aquesta jornada ludicofestiva: un circuit de karts de pedals i una pedalada de contes. El circuit de karts inflables de pedals, una activitat per a infants (a partir de 5 anys) i adults, es va instal·lar ben a prop de l’N-II, als jardins dels Països Catalans. La pedalada de contes infantils va ser itinerant. Va començar a l’altura del carrer dels Enamorats, des d’on va iniciar un recorregut al llarg de l’N-II. Durant l’activitat es van fer tres parades: a la plaça del Mercat Vell i als carrers de la Mare de Déu de Núria i del Brasil. En cadascuna, el contacontes Jep Gasulla aprofitava per explicar relats que van entusiasmar els nens i les nenes que els escoltaven. A més d’aquestes activitats, la gent va poder gaudir d’altres que van organitzar entitats i associacions de famílies d’alumnes del Masnou.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, l’Ajuntament i diversos comerços del municipi han engegat la campanya “Comerç Amic”, adreçada a l’alumnat de primària. Més informació.

Un cap de setmana ple de propostes

El cap de setmana no va comptar únicament amb la festa de la mobilitat, ans al contrari, va estar ple de propostes: la inauguració de dues exposicions d’art, l’estrena de la gespa artificial del Camp Municipal d’Ocata i la fira de la Ganga al carrer de Sant Miquel van omplir d’activitat aquests dies.

Inaugurades dues exposicions artístiques

Aquest setembre està farcit d'exposicions d'arts visuals a la Casa de Cultura i a l'Espai Casinet. Totes formen part de la programació estable d’arts visuals en que s’hi poden veure tant el talent d’artistes amb una trajectòria reconeguda pel públic com el d’altres artistes emergents.

Aquest darrer cap de setmana ha coincidit amb l’obertura de dues exposicions. Divendres, un dels noms més destacats del panorama artístic català, estatal i internacional, Aurelio San Pedro, va inaugurar amb èxit l’exposició “Quan tot passa”. Una nodrida representació de masnovins i masnovines el van acompanyar en aquest viatge artístic ple d'emocions i, amb admiració i reflexió, van explorar la fusió entre allò antic i allò nou, entre la fragilitat del passat i la bellesa del present. L’exposició, que compta amb la col·laboració de la galeria barcelonina Pigment Gallery, es va complementar amb un taller familiar al voltant de l’obra de San Pedro, que es va realitzar dos dies més tard, diumenge.

D’altra banda, dissabte es va inaugurar l'exposició "Articonsciència" a l'Espai Casinet (sala C), un recull de la màgia i la passió de l'alumnat del taller que coordina l’artista masnovina Victòria Pujadas. Ambdues mostres inaugurades aquest cap de setmana es podran veure fins al 15 d’octubre i se sumen a la ja vigent exposició a la Casa de Cultura d'Ana Cristina Werring Millet, "Ocells", que es podrà veure fins a l’1 d’octubre.

L’Atlètic Masnou estrena la nova gespa artificial

L’Atlètic Masnou arrenca la temporada 2023-2024 amb la gespa artificial renovada. El club va estrenar aquesta notable millora del terreny de joc en l’obertura de la temporada, durant la celebració d’una festa el dissabte 16 de setembre, just abans del partit que va disputar el primer equip masculí de l’Atlètic Masnou contra el Santvicentí.

Just abans, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el president del club, Rubén Sáez, van fer uns breus parlaments per posar en valor la millora del camp i, per tant, de les condicions en què jugadors i jugadores hi jugaran a partir d’ara. També van destacar el paper de l’anterior presidenta de l’Atlètic Masnou, Lourdes Sesma, per la feina feta en la gestió del club i per haver aconseguit aquesta esperada renovació de la gespa. En aquest sentit, també cal esmentar la presència de la titular actual de la regidoria d’Esports i el seu predecessor, Sílvia Folch i Ricard Plana, respectivament, a més a més d’altres regidors i regidores del consistori.

Els treballs per renovar la gespa del Camp Municipal d’Ocata, que és la seu de l’Atlètic Masnou, es van iniciar a principis d’agost i es van enllestir a principis de setembre, just abans de la represa dels entrenaments i dels partits de la nova temporada. L’Ajuntament hi ha dedicat una inversió de 274.615,67 euros (IVA inclòs). La intervenció l’ha executat l’empresa Fieldturf Poligras, SA.

El carrer de Sant Miquel, de festa

Diumenge, molts masnovins i masnovines van visitar la fira comercial  “La Ganga al carrer de Sant Miquel”, que organitza El Masnou Comerç. Hi van participar una quinzena de comerços que van oferir productes a molt bon preu durant un matí que també van incloure de jocs, activitats i gastronomia.