Actualització del comunicat referent a la presumpta agressió sexual al Masnou

Última revisió 02-07-2019 09:33
01/07/2019

Davant dels fets ocorreguts la matinada de divendres a dissabte, avui dilluns, l'alcalde i altres membres de l'Equip de Govern han mantingut una trobada amb representants de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i de la cooperativa EDUVIC (gestora del centre d'acollida de menors del Masnou) per tal de fer-ne seguiment. 

En el decurs d'aquesta reunió d'urgència, l'Ajuntament ha exigit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, via DGAIA, més mesures i immediates per abordar una situació que va més enllà de les seves competències, com increments de la ràtio de les persones educadores o la creació de plans ocupacionals que permetin incorporar educadors de carrer al municipi. 

Així mateix, l'Ajuntament recorrerà a altres institucions, com la Diputació de Barcelona, a qui amb anterioritat ja s'havia sol·licitat la creació d'una línia d'ajuts extraordinaris com a municipi acollidor de menors, alhora que reforçarà la vigilància policial. Alhora, es convocarà una sessió urgent de la Taula de Treball dels Joves que Migren Sols, que coordina el treball dels diversos agents que treballen per a la inclusió social d’aquest col·lectiu al Masnou, i de la Taula d'Acollida, que aplega entitats que col·laboren en la integració dels menors migrants no acompanyats.

Pel que fa als fets concrets, l'Ajuntament del Masnou ha tingut coneixement que la presumpta agressió sexual va quedar en temptativa perquè amics del detingut li van recriminar l'actitud i se'l van emportar. El menor ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha decretat tres mesos d'ingrés en un centre de justícia juvenil com a mesura cautelar. 

A la vista de tot plegat, l'Ajuntament es presentarà com a acusació popular en la causa i reitera el seu suport a la víctima, posant a la seva disposició els recursos que convinguin. 

El govern municipal manté la voluntat de coordinació permanent amb la resta d'institucions i de col·laboració amb les autoritats policials i judicials. També amb la resta de grups municipals del consistori, amb els quals mantindrà una reunió el proper dimecres. 

Finalment, l'Ajuntament del Masnou, adherit a la campanya "No és no" i amb un protocol d'actuació contra les violències sexistes a les festes populars (amb un punt lila a la platja durant la Festa Major), mostra un cop més la tolerància zero davant de qualsevol tipus d'agressió i d'actitud sexista al municipi. I alhora, com a municipi d'acollida de joves migrats, fa una crida a la població perquè no estigmatitzi tot el col·lectiu de menors per uns fets produïts a títol individual.