Avís: Es restringeix temporalment el bany a la platja d'Ocata

L’ afectació a la qualitat de les aigües de bany és a causa d’un abocament a mar d’aigües residuals

Una avaria al col·lector que impulsa les aigües a l’Estació de Bombeig d'Aigües Residuals (EBAR) d’Ocata cap al bombament principal és la causa d’un abocament a mar d'aigües residuals.  Per aquest motiu, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha emès un avís en el que anuncia la restricció temporal del bany a la platja d’Ocata. És previst que la restricció es mantingui fins a 72 h.

Aquest col·lector d’impulsió és una canonada de fibra de vidre, i ja ha donat diversos problemes anteriorment. Habitualment, amb el pas del temps, el material es va desgastant pel llom del fons del tub, fins que s'acaba produint una esquerda del tub per on acaba sortint l’aigua bruta cap a l'exterior. Amb caràcter d’urgència, el Consell Comarcal del Maresme, l’organisme responsable, ja hi està fent les oportunes reparacions.

L’EBAR d’Ocata és l’encarregada d'elevar les aigües residuals als punts on el transport no es pot realitzar per gravetat, permetent així el transport a l’Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Teià.

A la platja d’Ocata no s’hi ha pogut hissar la bandera vermella perquè la temporada de salvament i socorrisme encara no ha començat (s’iniciarà l’11 de juny), però és previst que n’onegi una al més aviat possible, segurament al davant del baixador. Un vigilant cívic recorre la zona afectada informant als banyistes de la prohibició.

20/05/2022
Fins el 23/05/2022
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-05-2022 14:21