Bandera blava per a la platja del Masnou i el port

Última revisió 23-06-2023 12:04
23/06/2023

No s'ha sol·licitat el reconeixement per a la d’Ocata perquè és incompatible amb la presència d’una platja de gossos que no estigui totalment separada de la resta de la platja

Catalunya compta aquest 2023 amb 96 platges (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb bandera blava, un guardó que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) i que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis d’aquests espais. La platja i el port del Masnou n’han rebut un. On no s’ha sol·licitat el reconeixement és a la platja d’Ocata, ja que el guardó és incompatible amb la presència d’una platja de gossos que no estigui totalment separada de la resta de la platja. Fins ara, aquest espai per als animals estava ubicat a tocar del terme municipal de Montgat i, aquesta temporada, s'ha traslladat a l’altre extrem del municipi, al final d’Ocata.

D’altra banda, l’acreditació Biosphere sí que s’ha obtingut novament a totes dues platges. És un distintiu que reconeix el compromís amb el turisme sostenible i responsable.