Concentració en suport a la víctima i condemnatòria de l'agressió sexual del 29 de juny

Última revisió 03-07-2019 08:19
02/07/2019

Arran dels lamentables fets produïts la matinada de divendres a dissabte, 29 de juny, al Masnou, en què hi va haver una temptativa d’agressió sexual a una dona, l’Ajuntament convoca tots els veïns i veïnes i entitats del municipi a participar en la concentració en suport a la víctima i condemnatòria de l’agressió sexual. Serà dimecres, 3 de juliol, a les 20 h als jardins de Can Malet i, durant l’acte, es llegirà un manifest en relació amb els fets.

A més de mostrar el suport a la víctima i condemnar l’agressió sexual, el manifest recull el compromís del consistori amb la igualtat de gènere i en contra de qualsevol tipus de violència sexista.

L’escrit també recull la voluntat d’esdevenir un municipi acollidor que treballa per a la integració de les persones. Es dona el cas que la persona detinguda en relació amb els fets ocorreguts és un jove menor d’edat que està sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Aquest fet ha generat, en alguns casos, reaccions de caràcter intolerant, racista i xenòfob envers el col·lectiu de menors migrats. Per aquest motiu, el manifest també rebutja la generalització i criminalització en contra del col·lectiu.

Finalment, el manifest també exigeix a les institucions competents que ofereixin recursos als municipis, tant de suport per a la integració en la societat dels joves migrats com amb mesures que garanteixin la convivència al carrer.