Setmana Europea de la Mobilitat

 

 

Amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible", del 16 al 22 de setembre celebrem la Setmana Europea de la Mobilitat, unes jornades per promoure els hàbits sostenibles, segurs i saludables pel que fa a la mobilitat, però també per visualitzar els canvis que es preveu realitzar a l'espai públic per tal de millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.

Al Masnou, ho celebrarem amb un conjunt d’activitats i presentacions!

Calendari d'activitats al Masnou

Presentació de l’avantprojecte del Camí Ral

Dijous 16 de setembre a les 19 hores
Lloc: Sala Joan Comellas (Edifici Centre)

Presentació de l’avantprojecte de reurbanització del Camí Ral del Masnou i de la proposta audiovisual de l’N-II com una via més sostenible i d'ús ciutadà. 

Aforament limitat. S'han esgotat les places disponibles. 


Celebrem la mobilitat al Masnou

Diumenge 19 de setembre de 10 a 14 hores
Lloc: Camí Ral (N II)

Jornada ludicofestiva a l’N-II,  amb la realització de les següents activitats:

  • Activitats familiars de foment de la bicicleta, dia sense cotxes. 
  • Projecció de la proposta audiovisual de l’N-II com una via més sostenible i d'ús ciutadà (Espai Casinet).
  • Activitats amb la col·laboració de les entitats de la vila. 

Dia del Transport Públic

Dimecres 22 de setembre durant tot el dia

Amb la voluntat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles entre la ciutadania, el 22 de setembre es durà a terme el Dia del Transport Públic, en què l’autobús urbà i l’aparcament del port seran gratuïts. Per fer servir l’aparcament del port, caldrà presentar el bitllet o l’abonament utilitzat per al tren aquell dia, juntament amb el tiquet de l’aparcament a l’entrada del port per la banda d’Alella, on es bescanviarà per un tiquet de sortida gratuït.

Objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat

 

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com l’ús excessiu del transport motoritzat afecta la nostra salut. D'una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. De l'altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Afectacions al trànsit

 

Diumenge 19 l'N-II romandrà tallada, des de la carretera d'Alella fins al carrer del Torrent de Can Gaio, per la realització de les activitats programades per l'Ajuntament. Consulta les afectacions de mobilitat de vehicles i d'autobusos.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17-09-2021 12:53