Accions per fomentar i millorar el reciclatge

Última revisió 07-09-2018 15:01
15/12/2016

En el marc de la campanya de civisme "El Masnou és casa teva", i coincidint ambles celebracions de Nadal, una època en què es genera una gran quantitat de residus, l'Ajuntament està duent a terme diverses accions per fomentar el reciclatge i la qualitat de les fraccions de la brossa recollides. Des d'aquest 15 de desembre, es distribueix per totes les llars masnovines un tríptic informatiu titolat Practica el reciclatge, que recorda com s'ha de fer un reciclatge correcte, detallant quins residus han d'anar a cada contenidor. A més a més, també s'ofereix informació sobre altres serveis relacionats, com ara la Deixalleria o la recollida d'andròmines.

D'altra banda, s'ha editat un altre full volander especialment adreçat als comerços sobre la importància de plegar bé els cartrons per augmentar la quantitat i la qualitat d'aquesta fracció i per no malmetre la neteja de l'espai públic. Per completar aquestes informacions, i fins passades les festes nadalenques, hi ha haurà informadors al carrer, especialment a les zones on s'ha detectat que la recollida selectiva ha presentat més problemes, que orientaran la ciutadania i recordaran quins són els passos a seguir per aconseguir un bon reciclatge.

Amb el mateix objectiu, durant la Fira de Santa Llúcia al pati del Casino, el dissabte 10 de desembre es va oferir un servei d'informació sobre la recollida selectiva. A més d'informar a les persones assistents a la Fira, es va dur a terme diversos tallers amb els nens i nenes, on van poder cosntruir un portamonedes a partir d'un envàs de cartró impermeabilitzat.

Després de les festes nadalenques, la campanya informativa continuarà, amb accions a les escoles i activitats complementàries amb la ciutadania, com visites a la planta de compostatge de Granollers, que es preveuen per a un dissabte de març i un altre del mes de maig.