Al mosquit tigre, ni aigua!

 

Com cada any, amb l’arribada de la calor, tornarem a notar la presència del mosquit tigre.

Per tal de minimitzar-ne els efectes, us recordem que el més important i efectiu és eliminar les acumulacions d'aigua, per evitar la posta d'ous i el creixement de les larves. L'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar aquesta plaga; per tant, cal dur a terme les mesures preventives següents:

  • Dipòsits d’aigua: Mantingueu-los ben tapats.
  • Horts: Eviteu tenir recipients que acumulin aigua. Si utilitzeu bidons per recollir aigua de pluja, buideu-los un o dos cops per setmana i, si estan plens, mantingueu-los tancats.
  • Cementiri: Ompliu de sorra els gots de plàstic emprats per dipositar-hi flor seca o artificial per evitar que hi quedi aigua acumulada i, si no els utilitzeu, retireu-los.
  • Jardins, patis, balcons i terrasses: Eviteu l’acumulació d’aigua en embornals o en qualsevol objecte, com els plats de sota els testos. Canvieu setmanalment l’aigua dels animals, mantingueu netes les piscines, buideu les basses o fonts ornamentals amb aigua estancada, elimineu o poseu sota cobert els pneumàtics... Quan marxeu de vacances, cal retirar del jardí, pati, balcó o terrasa els objectes que puguin acumular aigua (joguines, cendrers, plats de sota els testos, galledes…).

Si marxeu de vacances extremeu aquestes mesures, ja que a partir de mitjan agost i setembre són els mesos de màxima activitat del mosquit.

Des que es va detectar al Masnou, l’Ajuntament ha realitzat nombroses actuacions emmarcades en el Pla integral de control del mosquit tigre, un pla dinàmic amb tres línies d’actuació: la promoció, la protecció i la inspecció.

La promoció consisteix en la difusió de les mesures de prevenció per controlar-ne la proliferació. Pel que fa a la protecció, l’Ajuntament ha dut a terme tot un seguit d’accions per minimitzar la presència del mosquit tigre a la via pública i als edificis i instal·lacions municipals, i la tercera línia d'actuació tracta sobre les inspeccions als habitatges, per localitzar focus de cria i oferir un assessorament directe a la ciutadania.

Més informació

Canal Salut: Mosquit tigre
 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04-05-2020 13:06