Un cap de setmana ple de cites importants

Última revisió 03-12-2019 12:22
02/12/2019

A més de la Fira de Nadal i la Nit de l’Esport, el cap de setmana va tenir nombroses cites importants, entre les quals destaquen l’acte central de la campanya “Prou femincidis” i la inauguració de la mostra del festival Brama, entre d’altres. A més, el desembre s’enceta amb un nou arbre de Nadal que il·lumina l’Ajuntament. Es tracta d’un avet sostenible de cinc metres d’alçària, format per cubs que simbolitzen capses de regal que contenen llums de baix consum (LED) de colors.

El municipi clama “Prou feminicidis”

L’acte central de la campanya “Prou Feminicidis”, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, va tenir lloc divendres 29, a la tarda. Des de la plaça de l'Església, una comitiva de dones i homes de la vila, entre els quals hi havia representants del consistori masnoví acompanyats per la Colla de Diables del Masnou, van fer la baixada de torxes en suport a les dones i criatures que pateixen violències masclistes. El recorregut va finalitzar a la plaça de la Llibertat, on es va poder veure un espectacle teatral a càrrec de les escoles del municipi; Actualitza Teatre amb La dona perfecta; Move it Musical amb les peces "Seasons of loves" i "Totally Fucked", i + que Teatre amb Tu decideixes. A l’acte, la regidora d’Igualtat, Yulay Martínez, va llegir el manifest.

La campanya va cloure l’últim dia del mes, el dissabte 30, amb el Taller de Prevenció de la Violència entre Iguals per a Famílies, a la Biblioteca.

El Brama satisfà les expectatives

El nou festival d’art contemporani Brama va seguir el programa després de la seva inauguració dimecres passat, 27 de novembre. Dissabte al matí se'n va fer la inauguració oficial, amb la presència de l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora de Cultura, Neus Tallada; la directora de Blanc de Guix, Núria Fusellas; el comissari del Festival, Xavi Rodríguez, i alguns dels artistes que formen part de l’exposició.

La regidora va donar la benvinguda a les prop de cinquanta persones que van assistir a l’acte i va manifestar la satisfacció de l’Ajuntament per participar en una iniciativa com aquesta i col·laborar conjuntament amb Blanc de Guix. També va destacar que la Fundació La Calàndria hagi fet possible la publicació del catàleg, que ajuda a entendre molt millor l’exposició i que és un valor afegit al conjunt del Festival. Va donar molta importància al fet que la convocatòria s’ha estès a diversos espais de la vila. D'altra banda, l’alcalde va remarcar el suport als creadors joves i les noves manifestacions artístiques. Va posar en relleu la tasca de Blanc de Guix per difondre la tasca dels joves creadors a la vila i va remarcar la voluntat de l’Ajuntament d’apostar per aquestes formes d’expressió. També va manifestar la seva voluntat que el festival, que està tenint una molt bona resposta, continuï creixent i explorant la creació contemporània.

A la tarda, el recinte de Blanc de Guix es va omplir de gent per veure-hi les performances i el concert de la formació Venècia Fluor. Aquest dimecres, 4 de desembre (19 h), continua el festival amb la xerrada conjunta d’Enrique Vila-Matas i Xavi Rodríguez Martín. Totos dos reflexionaran sobre els nous llenguatges artístics.

L’Espai Escènic no s’atura

Aquest cap de setmana, l’Espai Escènic va obrir tots dos dies per acollir dues propostes incloses dins la programació estable de l’Espai Escènic. D’una banda, dissabte a la nit hi van actuar els Spanish Brass Band, un quintet de metall valencià fundat l'any 1989 i un dels més consolidats en l'àmbit internacional. De l’altra, s’hi va representar l’obra de teatre per a públic jove Elles, de La Melancòmica, una peça d’humor satíric que va fer un bon repàs, en clau d’humor, de grans temàtiques de gènere i sexistes.

Final del 15è Maresmusic

També dissabte 30,  es va celebrar la final del 15è Concurs de Música Jove del Maresme, Maresmusic, al Centre Cívic de la Fàbrica de Cabrils. El Masnou és un dels quatre municipis organitzadors conjuntament amb Vilassar de Mar, Cabrils i Montgat. Després d’un any de procés en què s’han ofert diverses formacions en l’àmbit musical per als joves músics de la comarca, es va iniciar la fase del concurs, en què  van participar diferents formacions i solistes de diverses poblacions de la comarca del Maresme.

Cinc formacions van arribar a la final i, després de la deliberació del jurat, aquests van ser els guardonats:

  • Premi d’actuació en un festival de gran format a Catalunya 2020: Entelequia
  • Premi de votació popular amb aportació de 500 €: Remolke
  • Permi Garrinada: Remolke + Wyka
  • Premi Discconcert: Remolke
  • Premi local el Masnou: Remolke
  • Premi local Vilassar: Wyka
  • Premi local Montgat: Loan Shark
  • Premi local Cabrils: The Gee Gee's

En trobareu més informació a http://maresmusic.cat/

Clou el Mes dels Infants

El novembre ha estat un mes dedicat als infants. Una extensa programació s’ha desplegat al llarg de 30 dies per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants (20 de novembre). La celebració va cloure amb el darrer acte, una gimcana familiar al parc de Vallmora el diumenge 1 de desembre.

XVII Concurs escolar de postals de Nadal

Al XVII Concurs Escolar de Felicitacions de Nadal d’enguany hi han participat prop de 750 escolars de 1r, 2n i 3r de primària dels centres educatius del municipi. Com a guanyadors, els escolars Mia González (Escola Marinada), Sadé Kasun (Escola Lluís Millet) i Carla García (Escola Lluís Millet) rebran un obsequi i, a més a més, seran els encarregats de donar la benvinguda als Reis a la plaça d’Europa el 5 de gener, on podran lliurar-los personalment les seves cartes.

L’exposició de totes les postals de Nadal es podrà visitar des del 23 de desembre fins al 14 de gener, a l’Edifici Centre (primera planta).