Aturades les obres d'habitatge protegit per a gent gran

Última revisió 11-06-2021 11:14
11/06/2021

L’Institut Català del Sòl (INCASOL), responsable de la promoció, explica l’estat de l’obra

L’alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor d’Urbanisme, Ricard Plana, es van reunir d’urgència dimecres passat, 9 de juny, amb el director de l’INCASOL, Albert Civit, un cop el Govern havia tingut coneixement de l’aturada de les obres destinades a habitatges de protecció oficial en règim de lloguer per a persones de més de 65 anys, a la confluència entre l’avinguda de Joan XXIII i el carrer del Doctor Oliver Gumà. De fet, uns dies enrere havien desaparegut les grues i elements d’obra dels terrenys cedits per l’Ajuntament del Masnou a l’INCASOL, cosa que ja feia témer una aturada de les obres.

Les sospites van ser confirmades en el decurs de la reunió telemàtica. Els representants de l’INCASOL van explicar que l’empresa contractada per dur a terme l’obra, l’única que s’havia presentat a la licitació, les ha aturades, i tot fa preveure que s’haurà d’iniciar un procés de resolució contractual, que probablement no serà acordada, per desavinences diverses. Per tant, els terminis de represa de l’obra no seran immediats. La previsió és que, en el cas que s’acabi resolent el contracte, es pogués recuperar l’obra en un termini aproximat de sis mesos, i caldria dur a terme una nova licitació per adjudicar-les a una nova empresa. En conclusió, la represa de l’obra no es preveu abans del període d’un any, és a dir, el juny del 2022.

Per part de l’Ajuntament, alcalde i regidor, decebuts per aquest endarreriment, van mostrar la seva preocupació per la protecció dels elements que ja han estat construïts, alhora que des de l’INCASOL van assegurar que vetllarien per tal que no es degradessin i es van oferir a donar les explicacions oportunes i a resoldre qualsevol dubte que se’ls volgués expressar en relació amb l’obra.

La construcció d’aquest edifici havia començat fa tot just un any, el 25 de maig del 2020, i es preveia que estigués enllestida en el termini de dos anys, el maig del 2022. El projecte venia de lluny: l’any 2005 es va signar el conveni entre l’INCASOL i l’Ajuntament per fer-lo realitat. La crisi econòmica del 2008 va aturar-lo fins al 2017, quan la Generalitat de Catalunya va anunciar la represa de la construcció d’habitatges de protecció oficial. Justament, a principis de juny de l’any passat, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, van fer-hi una visita d’obra.