Creix el nombre d'usuaris d'autobús al Masnou

Última revisió 10-02-2023 12:17
10/02/2023

La nova línia que ha d’unir de manera directa el Masnou amb el centre de Barcelona, subjecta als pressupostos de la Generalitat

 

La bona acollida de la T-ElMasnou es confirma amb les més de 650 persones que ja la tenen i la utilitzen. Aquest títol propi de transport només es pot utilitzar al servei de transport urbà del Masnou, és a dir, a la línia C-19, i permet fer-hi viatges il·limitats. Des de la seva implantació, a mitjans del mes de setembre passat, s’han incrementat els usuaris en gairebé un 24 % i de cada tres viatgers de l’autobús, un l'ha utilitzada. Aquest augment notable va fer que el 2022 tanqués amb prop de 150.000 persones que havien fet ús d’aquesta línia, una xifra força superior a la de l’any anterior, quan se’n van comptabilitzar a l’entorn de 111.000.

Una de les línies d’autobús del municipi i que ha experimentat un major increment de viatgers ha estat la C-8, que uneix els municipis de Teià, el Masnou i Alella amb Barcelona, i que gairebé ha triplicat el nombre d’usuaris de l’any 2019 al 2022 (es va passar de 69.000 el 2019 a 170.000 el 2022). L’increment de passatgers de Teià el darrer any a causa del tancament de l’estació d’Ocata, l’augment d’expedicions d’aquesta línia els darrers anys que ha permès estabilitzar el servei i convertir-lo en un referent, i les dificultats d’accés per entrar a Barcelona per Glòries amb vehicle privat han estat tres dels factors que han propiciat aquesta xifra.

Aquestes dades, que reflecteixen un increment notable i sostingut de passatgers de les línies d'autobús al seu pas pel Masnou i en direcció a Barcelona, han estat claus perquè la Direcció General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya estigui considerant la petició de l’Ajuntament del Masnou de crear una nova línia de transport interurbà que connecti de manera directa el municipi del Masnou, en concret des del barri d’Ocata, amb el centre de Barcelona per les vies C-32 i C-31. La proposta resta subjecta als pressupostos de la Generalitat, pendents d’aprovació.

Pel que fa al bus sanitari, l’autobús que des de l’estiu de 2021 uneix el Masnou amb els equipaments sociosanitaris de Badalona, entre els quals hi ha l'Hospital de Can Ruti, té una xifra molt estable d’usuaris que gira a l’entorn de les nou-centes persones que utilitzen el servei cada mes.