Dilluns 16 comença la votació per escollir les propostes guanyadores dels pressupostos participatius

Última revisió 20-11-2020 09:16
12/11/2020

Fins al 9 de desembre, podran votar totes les persones amb 16 anys complerts que estiguin empadronades al  Masnou des d’abans de l’1 de novembre

Dilluns 16 de novembre s’obre la votació per escollir les propostes guanyadores dels pressupostos participatius. Les que obtinguin més vots es faran realitat amb 500.000 euros que sortiran dels pressupostos municipals dels exercicis 2020 i 2021 (250.000 euros de cada any).

Les votacions estaran obertes fins al 9 de desembre (inclòs). Poden votar totes les persones que tinguin 16 o més anys i que figurin al padró municipal des d’abans de l’1 de novembre del 2020. Cada persona només podrà votar un cop, tot i que podrà fer-ho per les tres propostes que trobi més adequades. Així, cada votant pot escollir tres propostes, d’entre el total de projectes finalistes que va seleccionar la ciutadania en la jornada de priorització que va tenir lloc el 23 de setembre. Per votar cal introduir el número de DNI, NIE o passaport que figuri al padró municipal, així com la data de naixement.

S’habiliten dos canals per votar:

Es recomana que es voti a través del web enllaçat, a causa de la pandèmia de la COVID-19. De fet, s’han previst cinc emplaçaments per votar presencialment, però les mesures sanitàries que s’adopten per frenar els contagis poden obligar a tancar aquests equipaments i haver de canviar la ubicació de les urnes. Per tant, les persones que no puguin votar per Internet haurien de consultar al web dels pressupostos participatius en quins equipaments poden fer-ho presencialment en cada moment.

Se sotmeten a aquesta votació un total de 14 propostes finalistes. Una de les 15 que es van seleccionar el 23 de setembre ha caigut de la llista. Es tracta de la que sol·licitava instal·lar jocs accessibles al parc infantil dels jardins dels Països Catalans. S’ha retirat perquè els serveis tècnics municipals tenen previst fer aquesta actuació, amb càrrec ordinari als pressupostos. Per tant, es retira de la llista perquè, si acabés sortint escollida, restaria diners dels pressupostos participatius, que així es podran dedicar íntegrament a projectes que no estiguin previstos.

La votació oberta a tots els veïns i veïnes que compleixen els requisits és la darrera fase d’aquest procés participatiu, prèvia a l’execució dels projectes. Tot plegat va iniciar-se el febrer passat, quan la ciutadania va presentar un total de 375 propostes. D’aquestes, 69 van superar la validació tècnica, segons els criteris i els motius que es poden consultar al web dels pressupostos participatius. Finalment, en la jornada de priorització del 23 de setembre, els veïns i veïnes que van participar-hi van seleccionar les finalistes, que són les que ara es duen a votació.

Imatge dels pressupostos participatius.
Imatge dels pressupostos participatius.