A través del SAE, la ciutadania podrà rebre informació, assessorament i assistència en tràmits relacionats amb els subministraments de la llar
Dilluns 24 de gener s'inicia el SAE, el nou Servei d'Assessorament Energètic que ha posat en marxa l'Ajuntament del Masnou per oferir a la ciutadania informació, assessorament i assistència en tràmits relacionats amb els subministraments de la llar i sobre el potencial estalvi energètic. A més, el servei inclourà l'assistència a la llar per a persones amb mobilitat reduïda, per facilitar-los l'assessorament. Per accedir al servei, cal concertar cita prèvia, a través del web o trucant al 93 557 18 44, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.
A través del SAE, que serà totalment gratuït i personalitzat, es podran resoldre dubtes en temes com els drets energètics, orientació en les subvencions i ajuts existents en energies renovables i eficiència energètica, suport en la gestió i tramitació amb les companyies elèctriques, o informació i tramitació d'ajuts i bonificacions disponibles. També s'oferirà assessorament a totes les persones que vulguin reduir la despesa energètica i a les que necessitin ajuda per entendre les factures d'electricitat, aigua i gas.
A més, el servei neix amb la voluntat de ser una eina clau per a la transició energètica del municipi, a través de l'ús d'energies renovables, perquè acabin substituint aquelles que no ho són, i prioritzant la minimització de l'impacte ambiental a l'entorn natural. En aquest sentit, també s'assessorarà tothom qui vulgui iniciar el procés de transició energètica.
El Masnou, al Ple celebrat el 19 de setembre de 2019, es va declarar en situació d'emergència climàtica i ambiental, mitjançant l'aprovació per unanimitat d'un acord i una moció per lluitar contra el canvi climàtic i establir un pla amb accions concretes. Després de diferents trobades amb experts en canvi climàtic, es va constituir la Taula d'Experts per al Desenvolupament de l'Agenda 2030 amb l'objectiu d'elaborar el Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC) del Masnou i, amb la voluntat de fer-hi partícip la ciutadania, el 28 de setembre de 2021 es va fer un taller participatiu obert en què es va debatre el contingut del PAESC.
Alhora, l'Ajuntament es va adherir al Pacte de les Alcaldies i va iniciar la redacció del Pla de transició energètica (PTE) amb el suport de la Diputació de Barcelona, per tal de recollir un conjunt d'accions orientades a disminuir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) del municipi en un 55% l'any 2030, en comparació amb les emeses l'any 2005.