El Masnou no atorgarà cap més llicència d'allotjament turístic durant un any

Última revisió 24-07-2018 17:42
08/06/2018

L’Ajuntament del Masnou no atorgarà cap llicència ni admetrà comunicacions prèvies d’allotjament turístic –ni hoteler ni de cap altra modalitat durant un any. La mesura ja està en vigor, immediatament després que l’aprovés la Junta de Govern Local celebrada ahir, 7 de juny.

La suspensió s’ha dut a terme després d’avaluar els informes emesos per les regidores de Turisme, d’una banda, i d’Habitatge, de l’altra. S’ha detectat un augment notable en el nombre d’habitatges amb llicència d’ús turístic al Masnou durant l’últim any. Alhora, es constata l’increment del preu dels lloguers residencials, fins al punt que s’estan assolint els màxims històrics d’abans de la crisi. Això, juntament amb la reducció de l’oferta, provoca “serioses dificultats a la població del Masnou per trobar habitatge de lloguer assequible”, segons indica un dels informes. S’apunta precisament a l’augment del nombre d’habitatges d’ús turístic com un dels factors que provoquen la caiguda de l’oferta de lloguers residencials i la pujada dels preus.

L’acord que estableix aquesta suspensió també fixa que l’Ajuntament ha d’estudiar els allotjaments turístics del municipi i regular les condicions en què s’ha de desenvolupar aquest sector, de manera que quedi garantida la sostenibilitat en relació amb la resta d’usos i activitats al municipi. El mateix document preveu un termini d’un any perquè s’aprovi la normativa municipal corresponent.