En marxa les obres per millorar l'accessibilitat i la seguretat viària a la plaça d'Espanya

Última revisió 22-10-2021 12:30
21/10/2021

L'actuació obliga a traslladar algunes de les parades del mercat de venda no sedentària dels dimarts al carrer de Sant Joan

Ja estan en marxa les obres per millorar l’accessibilitat a l’entorn de la plaça d’Espanya. Es creen voreres als dos laterals on fins ara no n’hi havia i es renova la que delimita la plaça pel cantó del passeig de Romà Fabra.

Les dues noves voreres tindran una amplada d’1 metre i 80 centímetres. Seran accessibles i milloraran notablement la seguretat viària per als vianants, ja que és una plaça on conflueixen carrers força transitats. La vorera existent, la del passeig de Romà Fabra, es repara i s’hi millora l’accessibilitat. Per exemple, s’elimina el graó de la font que es troba al muret que salva el desnivell entre plaça i carrer i es desplaçarà uns  metres la parada d’autobús que es troba en aquest indret.

Es preveu que les obres finalitzaran el 12 de novembre. Aquesta actuació suposa una inversió per a l’Ajuntament de 48.379,87 euros (IVA inclòs). Els treballs els executa l’empresa Fertres Construccions. Aquesta actuació va ser un dels projectes proposats als pressupostos participatius 2020-2021, però no va ser un dels més votats per la ciutadania. En tot cas, l’Ajuntament ha decidit dur-lo a terme per la millora que suposarà en relació amb la seguretat viària i l’accessibilitat. Un cop s’enllesteixi aquesta actuació, es preveu renovar l’asfalt de les calçades que envolten la plaça.

Mercat no sedentari

Aquestes obres obliguen a traslladar una part de les parades del mercat setmanal de venda no sedentària que habitualment s’instal·len al voltant de la plaça d’Espanya. Es traslladaran al carrer de Sant Joan els dimarts 26 d’octubre i 2 i 9 de novembre. Es tracta, bàsicament, de les parades que se situen al passeig de Romà Fabra.

Amb tot, no queda afectada la continuïtat de parades del mercat. En aquestes tres setmanes i de manera provisional, s’estendrà des del cantó superior de la plaça d’Espanya i fins a la cantonada entre els carrers de Sant Crispí i de Pau Casals. D’aquest últim carrer, tronc central del mercat, en sortiran branques als carrers de Sant Joan i de Silveri Fàbregas, vies on s’instal·laran la resta de parades.