El proper cap de setmana es faran les darreres sessions del musical que enceta la celebració del trentè aniversari de l’entitat
El públic ha omplert les localitats de l’Espai Escènic Iago Pericot per veure les primeres funcions de la versió que el Grup Amateur de Teatre (GAT) del Masnou ha fet del musical Moulin Rouge. En concret, van fer ple a les sessions de dissabte i diumenge, i una molt bona entrada a la de divendres. Encara tenen tres funcions més per fer, aquest cap de setmana, però les entrades de diumenge ja estan esgotades. N’hi ha per al divendres 4 i el dissabte 5, però en queden ben poques. Es poden comprar a través de la plataforma Entràpolis.
No en va, el GAT del Masnou ha escollit aquesta coneguda obra, “un cant a l’art, la bellesa, la llibertat i l’amor”, per encetar la celebració del trentè aniversari de l’entitat. És un muntatge de gran format, en el qual s’han implicat una cinquantena de persones, comptant-hi els trenta-cinc actors i actrius que traslladen l’espectador al cabaret més famós del món i al París bohemi de finals del segle XIX. Atès l’èxit de públic, és ben clar que el GAT ha encertat de ple amb la selecció de Moulin Rouge per donar el tret de sortida a l’aniversari i encarar molts més anys “plens de grans projectes de futur” vinculats a la cultura popular i el teatre, tal com afirma Montserrat Condeminas, una de les integrants del GAT. Es poden llegir més detalls sobre l’entitat al número de març del 2024 de la revista El Masnou Viu, a la secció “Punt de trobada” (pàgina 23), que es va dedicar precisament al 30è aniversari del GAT.
El Masnou ha tingut aquest darrer cap de setmana una agenda ben farcida de tota mena d’actes culturals i lúdics, i també solidaris, com el festival benèfic Ballem per l'ELA, que es va celebrar el dissabte, des del migdia i fins al vespre, a les pistes de Pau Casals. Van acudir-hi moltes persones per donar suport a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, una entitat que lluita per la investigació contra aquesta malaltia i que atén les persones i famílies afectades. Va comptar amb la participació d’un bon nombre d’artistes i músics, així com de diverses entitats, i el públic va ballar i gaudir amb els concerts i altres espectacles. També hi va haver un mercat solidari per recaptar donacions.
A més, el mateix dissabte va tenir lloc una nova edició de les visites guiades que organitza el Museu Cusí de Farmàcia (Real Acadèmia de Farmàcia de Catalunya). Les 18 persones que s’hi van apuntar van poder conèixer la instal·lació farmacèutica benedictina del segle XVIII, la biblioteca i una zona d’exposicions de les diferents col·leccions temàtiques que atresora aquest indret únic. La propera oportunitat per conèixer el patrimoni històric i farmacèutic del Museu Cusí arribarà amb la jornada de portes obertes del 19 d’octubre. Cal reservar plaça amb anterioritat, enviant un correu electrònic a l’adreça museu.cusi@rafc.cat.
Diumenge, un bon nombre de persones van gaudir del vermut musical per a gent gran que es va organitzar als jardins de Can Malet. Aquesta trobada forma part de l’agenda per a la gent gran d’aquesta tardor. Es pot consultar a www.elmasnou.cat/gent-gran, pàgina on alhora es pot accedir al formulari per inscriure’s a les activitats que ho requereixen. Poc abans que comencés el vermut, una quinzena de persones es disposaven a recórrer l’itinerari guiat “L’ensenyament al Masnou: Rosa Sensat, una mestra d’avantguarda”. La caminada posava el focus en la trajectòria vital i professional de Sensat i la petjada que va deixar al municipi. El de diumenge va ser un matí molt intens, ja que, a més a més, un grup de dansaires es van aplegar al migdia a la plaça d’Ocata per gaudir de la Ballada de Sardanes, amb la Cobla Ciutat de Terrassa i la participació de l’Agrupació Sardanista del Masnou.
Per si tot plegat fos poc, El Masnou Comerç va organitzar, també diumenge, la fira comercial de Les Gangues al Carrer de Sant Miquel. Com de costum, un bon nombre de comerços masnovins van instal·lar-hi les seves parades per oferir els seus productes a preu reduït i amb altres reclams lúdics per atreure el públic.
Finalment, i tornant al matí de dissabte, es va fer la primera sessió del Taller d’autodefensa feminista, amb una vintena de participants. El taller, que és a càrrec de Feminismes ADF, es continuarà fent al llarg de diversos dissabtes d’octubre i novembre. Les places són limitades, però s’ha habilitat una llista d’espera. Les dones que vulguin apuntar-s’hi han de comunicar-ho a l’adreça electrònica igualtat@elmasnou.cat o a través d’aquest formulari.