Inscripcions obertes a tres cursos per treballar en sectors amb demanda de mà d'obra

Última revisió 10-08-2021 09:03
29/07/2021

Comerç, magatzem i neteja són les tres modalitats que es poden cursar, de forma gratuïta i a partir de l’octubre

Ja s’han obert les inscripcions de tres cursos que començaran el proper mes d’octubre i que permeten adquirir i millorar competències transversals i tècniques vinculades a tres professions en què es preveu un increment de la demanda de mà d’obra a curt i mitjà termini. Els cursos s’agrupen en el projecte Formacions per a les ocupacions amb futur. Els duen a terme els ajuntaments d’Alella, el Masnou i Teià amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de setembre. Les persones interessades poden apuntar-s’hi en línia, a través del formulari específic, o presencialment, als serveis d’ocupació dels tres municipis. Els cursos són gratuïts i pot participar-hi tothom qui hi tingui interès, però, a l’hora d’assignar les places, tindran prioritat les persones que formin part dels següents grups:

 • Persones usuàries dels serveis locals d’ocupació d’Alella, el Masnou i Teià.
 • Persones en situació de desocupació o incloses en un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació).
 • Persones majors de 40 anys o joves d’entre 16 i 29 anys.

Totes les formacions es faran presencialment, sempre que la situació sanitària ho permeti.  Els cursos tenen l’objectiu de proporcionar coneixements i habilitats útils per treballar en els sectors del comerç, la logística i la neteja, que han experimentat un notable increment de la demanda de mà d’obra arran dels canvis provocats per la COVID-19. Els detalls de cadascun dels cursos són els següents:

 • Comerç i reposició
  Del 13 d’octubre del 2021 al gener del 2022.
  120 hores tècniques + 25 d'ofimàtica + 5 de manipulació d’aliments + sessions d’acompanyent a la inserció i de speed networking.
  Resum de continguts: dependent/a de comerç; caixa i TPV; comerç electrònic i botiga virtual; resolució de conflictes.
   
 • Magatzem
  Del 13 d’octubre del 2021 al gener del 2022.
  105 hores tècniques + 25 d'ofimàtica + 5 de manipulació d’aliments + sessions d’acompanyent a la inserció i speed networking.
  Resum de continguts: emmagatzematge, estocs i trameses; Dolibarr (sistema informàtic de gestió de magatzem); operació de carretons; resolució de conflictes.
   
 • Serveis de neteja
  Del 25 d’octubre del 2021 al gener del 2022.
  80 hores tècniques + 25 d'ofimàtica + 5 de manipulació d’aliments + sessions d’acompanyament a la inserció i speed networking.
  Resum de continguts: neteja polivalent (incloent-hi el treball en altura); neteja de sales blanques.

Independentment del curs al qual s’apunti cada persona, tots els participants ampliaran els seus coneixements i habilitats en els següents camps:

 • Formació tècnica, teòrica i pràctica en l’ocupació, amb coneixements informàtics propis de cada perfil professional.
 • Formació en ofimàtica bàsica o més avançada en funció dels nivells de les persones participants. Es farà una prova de nivell abans de l’inici del curs.
 • Formació en competències transversals, com la comunicació, la resolució de conflictes, l’organització...

A més a més, participaran en una sèrie de sessions individuals i grupals per donar suport a la recerca de feina. Comptaran amb un acompanyament tècnic que tindrà l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre d’insercions en el mercat laboral. En aquest sentit, i dins el marc d’aquestes sessions d’acompanyament a la inserció laboral, es preveu organitzar un speed networking per a cadascun dels sectors. Seran sessions que posaran en contacte les persones que participin en els cursos amb representants d’empreses del territori.

Professional treballant en un magatzem. Imatge d'arxiu de Shutterstock. Autor: Halfpoint.
Professional treballant en un magatzem. Imatge d'arxiu de Shutterstock. Autor: Halfpoint.